Free Discovery
Image default
Dienstverlening

Zorgverzekering immigrant

Komt u alleen, of met uw gezin, naar Nederland om te wonen en werken? Dan komt er vaak veel op u af. Eén van de belangrijke zaken om te regelen is een goede zorgverzekering. Bijna iedereen die in Nederland woont is verplicht om zich te verzekeren tegen ziektekosten. Dit geldt ook wanneer u tijdelijk hier werkt en u al een zorgverzekering heeft in uw land van herkomst.

HollandZorg voordelen

Het afsluiten van een basisverzekering is verplicht in Nederland. De inhoud van de verzekering is voor iedereen gelijk. De basisverzekering biedt een vergoeding voor de meest noodzakelijke medische zorg, zoals een bezoek aan de huisarts. Heeft u daar niet voldoende aan? Dan kunt u de basisverzekering aanvullen. U heeft de keuze uit diverse aanvullende verzekeringen.

Bij HollandZorg houden we rekening met zaken waar u als buitenlandse werknemer tegenaan loopt. Zo maken wij het zeer eenvoudig om uw zorgverzekering af te sluiten, maar ook om deze stop te zetten als u weer vertrekt. Bij onze klantenservice werken mensen die Nederlands, Engels of Duits spreken.

Via werkgever?

Als uw gezinsleden met u mee komen, dan hebben ook zij een zorgverzekering nodig. HollandZorg heeft speciaal een zorgverzekering immigrant samengesteld voor mensen in uw situatie. Wij bieden een aantal voordelen voor arbeidsmigranten ten opzichte van reguliere zorgverzekeraars.

U bent zelf verantwoordelijk voor het afsluiten van een zorgverzekering. Soms neemt uw werkgever dit uit handen, maar niet altijd. Vraag het voor de zekerheid even na. Het afsluiten van een zorgverzekering via uw werkgever levert u veelal premiekorting op.

EHIC zorgpas

Bij het afsluiten van een zorgverzekering ontvangt u een zorgpas. Deze kunt u laten zien wanneer u bij een zorgaanbieder komt, als bewijs dat u verzekerd bent. Bij HollandZorg is uw zorgpas ook meteen uw EHIC pas. Met deze European Health Insurance Card heeft u recht op noodzakelijke medische zorg binnen Europa.

Heeft u hulp nodig in het buitenland? Neem dan altijd contact op met HollandZorg. Op uw zorgpas staat het nummer van onze Alarmcentrale. Wij kunnen u vertellen naar welke zorgverlener u het beste toe kunt gaan.

https://www.hollandzorg.com/