Free Discovery
Image default
Dienstverlening

Een slot met extra veiligheid

Sloten hebben tegenwoordig vrij veel om op te letten en makkelijk uitgelegd wordt het ook niet. Je wilt simpelweg de beste beveiliging op jouw slot, maar hoe je dat voor elkaar krijgt zonder je te verdiepen in de wondere wereld van sloten is niet zo makkelijk. Als jij een cilinderslot wilt kopen, wil je wel dat het zo makkelijk mogelijk is om het juiste slot uit te zoeken. Hier krijg je dan ook de uitleg die jij nodig hebt om het juiste cilinderslot aan te schaffen.

 

SKG keurmerk

Ten eerste zal je vast zijn opgevallen dat veel cilindersloten een SKG keurmerk hebben. Dat is maar goed ook, want SKG is een garantie dat er niet makkelijk bij jou wordt ingebroken. SKG staat voor Stichting Kwaliteit Gevelbouw, wat een onafhankelijke organisatie is die een keurmerk op sloten afgeeft. Hoe meer sterren het SKG keurmerk, des te langer een inbreker doet over inbreken. Met een SKG** keurmerk doet een inbreker er ongeveer 7 minuten over, maar met een SKG*** keurmerk kan dit al 10 tot 15 minuten duren voordat de inbreker inbreekt.

 

Kerntrekbeveiliging

Veel sloten zijn tegenwoordig ook met kerntrekbeveiliging. Niet zo gek ook, want kerntrekken is een populairdere inbraakmethode tegenwoordig. Daarom wil je dit ook het liefst op een cilinder. Zo voorkom je namelijk dat jouw SKG keurmerk niet nutteloos is. Maximale beveiliging dus op jouw slot. Daarbij is het natuurlijk ook belangrijk om simpelweg verstandig om te gaan met jouw slot en veiligheid. Als je jouw deur niet op slot doet komt een inbreker alsnog zo binnen. Een lamp bij de voordeur helpt natuurlijk ook al om ongewenste gasten weg te houden.

 

Bij een nieuw slot komt veel kijken. Gelukkig is het nog wel simpel te maken zodat jij je niet extra hoeft te verdiepen. Gelukkig zijn een paar zaken maar belangrijk. Zo heb je bijvoorbeeld het SKG keurmerk, wat heel simpel gezegd is hoe meer sterren hoe beter. Daarbij is kerntrekbeveiliging ook verstandig op jouw cilinderslot. Zo kan je voorlopig weer even door met jouw slot!