Free Discovery
Image default
Dienstverlening

Hebben Jouw Kinderen Veel Stress? Wat Zijn Enkele Onderliggende Factoren?

Veel mensen willen soms teruggaan naar hun kindertijd. Dingen waren veel simpeler, zoals werk, relaties en over het algemeen hoe we denken als volwassenen. Dit kan de waarheid zijn op een bepaald niveau maar op een ander niveau hebben kinderen ook veel stress. Zelfs als je één van die kinderen was die niet kon wachten om op te groeien, krijgen de kinderen vandaag veel meer volwassenheid op hun bord dan vroeger.

Aangezien éénoudergezinnen blijven groeien zijn de dagelijkse taken die de kinderen voorgeschoteld krijgen verschillend dan een paar decennia geleden toen gezinnen met twee ouders meer voorkwamen. Terwijl één ouder werkte, zorgde de andere ouder voor het huis en de familie. Die laatste zou normaal gezien boodschappen, het huishouden en alles wat met de kinderen te maken heeft doen zoals school en buitenschoolse activiteiten.

In het éénoudergezin van vandaag, kan het kind verantwoordelijk zijn voor huishoudtaken terwijl de volwassene werkt. Op die manier, doet het schoolgaande kind een tweede job met dagelijkse taken zoals koken, schoonmaken of letten op jongere broers of zussen bovenop de huiswerktaken die ze hebben. Terwijl dit eruit kan zien als het zo vroeg mogelijk aanleren van verantwoordelijkheid, sommigen zeggen dat zelfs volwassenen zo veel taken niet kunnen doen zonder zich overweldigt te voelen.

Aangezien de geesten van de kinderen aan het ontwikkelen zijn, kan dit op termijn stress opleveren wat in rebels gedrag of psychologische ziekten kan veranderen. Probeer te zien of een kind met te veel bezig is. Dit betekent niet dat het een goed idee is om gewoon tv te kijken, videospelletjes te spelen en buiten met het skateboard te spelen.

Andere stressfactoren voor kinderen zijn competitie voor populariteit, sportangst en problemen rond schoolprestaties. Kinderen worden zelfbewust over het soort kledij ze dragen, of ze slecht op een voetbalmatch gespeeld hebben en terwijl hun vrienden uitgenodigd worden op feestjes zij uitgesloten worden. Wees je bewust van de stress van je kinderen en help hen door erover te praten. Maak tijd voor hen om over hun dag te praten. Probeer elke avond één toffe activiteit te doen zelfs als het maar vijftien minuten is om hen speciaal te doen voelen.

Kinderen hebben ook stress, bezoek depsycholoog.nl voor meer informatie en advies over dit onderwerp.

https://www.depsycholoog.nl/apeldoorn/