Free Discovery
Image default
Dienstverlening

Rvs finish

Rvs finish, top resultaat voor oppervlakten

Roestvast staal wordt veel geproduceerd om aan de enorm grote vraag van de wereld te kunnen voldoen. De toepassingen van Rvs zijn ongekend, het is een zeer bijzonder en gewild product. Van gereedschappen tot machine onderdelen in vele takken van verschillende industrieën wordt roestvast staal toegepast. Maar er zijn teveel mogelijkheden om deze allemaal stuk voor stuk op te noemen. Te gemakkelijk zou het zijn om er eentje te vergeten.
Het glad en glanzend maken van de oppervlakten van deze producten is een wereld op zich. De Rvs finish, van de oppervlakten van deze producten, moeten voldoen aan bepaalde eisen en verwachtingen. Elk Rvs product heeft weer een andere functie waardoor de Rvs finish ook telkens weer anders moet zijn. Al deze Rvs onderdelen en materialen hebben oppervlakten die op verschillende manieren behandeld kunnen worden. De oppervlakten van Rvs producten kunnen worden gemeten en worden uitgedrukt in een ruwheidswaarde. De ruwheidswaarde tabel is handig om zo elke Rvs finish in elk gewenst resultaat te kunnen aanleveren. De doeleinden, waarvoor de klant het product nodig heeft, spelen hier een bepalende factor.
De voedingsmiddelen industrie heeft voor Rvs op deze manier weer andere voorgeschreven eisen en normeringen dan bijvoorbeeld de scheepvaart of de farmaceutische industrie.

Een perfecte Rvs finish kan door middel van verschillende technieken worden verkregen. Rvs platen kunnen koud en warm worden gewalst. Het oppervlak van een Rvs brievenbus kan zo worden geborsteld, en een Rvs frame kan hoogglans worden gepolijst. Andere technieken voor Rvs finish zijn onder andere slijpen, trommelen, beitsen, ultrasoon reinigen en passieveren.
Het wegwerken van krassen op Rvs of het super glad maken van een oppervlak tegen vuilaanhechting zijn mogelijkheden, die verkregen kunnen worden door de toepassing van de verschillende verwerkingsmethoden. De technieken om Rvs oppervlakten te bewerken gebeuren handmatig en machinaal, dit verschilt per product en techniek.

De visuele wensen en praktische wensen van elke specifieke klant bepalen de uiteindelijke Rvs finish. De verhouding van het ijzer, chroom, nikkel en koolstof onderling, bepalen de uiteindelijke hardheid van roestvast staal en bepalen daarmee ook de ruwheid van het oppervlak. Via de bewerking van het oppervlak door middel van het gebruik van de verschillende technieken kan zo een verschillend resultaat worden verkregen. Voor elk doeleinde de gewenste techniek.
Rvs finish is gespecialiseerd werk wat onder beschermende omstandigheden plaats vindt. De geavanceerde technieken en machines vereisen daarom vakmensen met de juiste vakkennis.

https://vangeenen.nl/rvs-op-maat/