Free Discovery
Image default
Rechten

Wijzigingen wet- en regelgeving

Wijzigingen wet- en regelgeving 

Jaarlijks worden er wijzigingen wet- en regelgeving doorgevoerd. Iedereen in Nederland dient zich aan de huidige wet- en regelgeving te houden. In veel wetten en regels staan rechten en plichten voor burgers en bedrijven. De overheid heeft wet- en regelgeving opgesteld, omdat een samenleving niet kan werken zonder regels. 

Wijzigingen 

Eens in de zoveel tijd kunnen er wijzigingen wet- en regelgeving worden ingevoerd. Zo kan iets wat eerst niet strafbaar was nu wel strafbaar zijn. Bij wijzigingen in de wet- en regelgeving van de afgelopen jaren kun je denken aan de privacywet die strenger is geworden, dit komt mede door de grote digitale ontwikkelingen van dit decennia.  

Het ontstaan van nieuwe wetten

Een wijziging van de nationale wetgeving begint met een wetsvoorstel. Dit is een wet die nog niet door handen is genomen door de Eerste en Tweede Kamer. Bij een gewenste wijzigingen wet- en regelgeving zullen eerst de ministerraad en de Raad van State akkoord moeten gaan met het wetsvoorstel. Vervolgens wordt deze wet neergelegd bij de Eerste en Tweede kamer. Op deze manier wordt er zeer zorgvuldig naar een nieuwe wet gekeken. Pas als dit wetsvoorstel door iedereen is goedgekeurd wordt het bekend gemaakt. Eenmaal goedgekeurd wordt de wet ook ingevoerd en geldt deze. https://rdmg.nl/wet-en-regelgeving/