Free Discovery
Image default
Beauty en verzorging

Je haar doneren aan de Haarstichting is eenvoudig

Je haar doneren aan de Haarstichting is tegenwoordig heel eenvoudig. Je kunt je haar af laten knippen bij één van de honderden kapsalons in Nederland. Daarna is het eigenlijk heel eenvoudig. Sommige kappers sturen het haar voor je op, maar je kunt dit ook zelf doen. Je kunt je haar dan in een stevige envelop stoppen en opsturen naar het adres van de Haarstichting.

Welke criteria worden er gesteld aan haar doneren?

Het doneren van haar is niet voor iedereen weggelegd. De belangrijkste voorwaarde is dat je haar lang genoeg is. Het haar moet namelijk minimaal 30 cm lang zijn. Maar… Hoe langer hoe beter! Daarnaast mag je haar gekleurd zijn, maar moet het wel een natuurlijke haarkleur zijn. Geel, groen of blauw haar kan dus helaas niet worden gebruikt.

Een gedeelde ervaring van Sjoukje

Sjoukje dacht er al aan om haar haar te doneren toen ze een jaar of 10 was. Nadat ze 16 was en 3 jaar had gespaard voor een haardonatie, heeft ze besloten haar haar af te laten knippen bij een kapsalon. De reden dat ze haar haar graag wilde doneren, was dat ze in haar omgeving veel mensen kende met kanker en dat er ook veel mensen hierdoor kaal zijn geworden. Ze wilde graag iets betekenen voor de mensen die kaal zouden worden, maar geen geld hadden om zelf een haarwerk of pruik aan te schaffen. Speciaal voor deze mensen had ze een afspraak gemaakt bij een kapper in Haarlem. Deze kapper gaf ook nog eens 50 procent korting, omdat ze haar haar wilde doneren. Twee vliegen in één klap dus. Ze kreeg een mooi nieuw kapsel én ze doneerde haar haar om vrouwen met borstkanker te kunnen helpen.