Free Discovery
Image default
Beauty en verzorging

Met deze tips en trucs worden pigmentvlekken verleden tijd!

De zomer is heel vaak voor vele mensen de mooiste tijd van het jaar. De tuin wordt opgefrist, de tuinmeubels komen buiten, onze zomerkledij komt weer boven en we kunnen weer gaan barbecueën. Maar niet voor iedereen is de zomerperiode een vrolijke tijd. Voor mensen die last hebben van pigmentvlekken kan de zomer een ware verschrikking zijn. Voor degenen die hier en daar een kleine pigmentvlek hebben, valt het allemaal wel mee maar pigmentvlekken kunnen zich jammer genoeg ook in grote proporties aannemen. Deze kunnen in grote maten voorkomen over het hele lichaam en dan wordt het vaak zeer frustrerend. Maar gelukkig zijn er in dit artikel genoeg tips om hier pigmentvlekken verwijderen mogelijk te maken!

 

Pas je eetpatroon aan

Een eerste eenvoudig tip is om te kijken naar je voeding en je levensstijl. Onze huid is een van de belangrijkste organen die we hebben en deze moet onderhouden en verzorgd worden. Daarom is het belangrijk om gezond te eten, voldoende te bewegingen en veel water te drinken. Je zal vanzelf zien dat dit wonderen kan doen voor onze huid.

 

Goede bescherming tegen de zon

Pigmentvlekken zijn eigenlijk een bescherming van onze huid tegen de UV stralen van de zon. Er wordt pigment aangemaakt maar soms wordt dit proces verstoord waardoor er een ophoping aan pigment ontstaat en je dus te maken krijgt met die vervelende vlekjes. Smeer je zelf daarom altijd goed in met een zonnecrème en vermijd de zon tijdens de warmste uren van de dag. Zo merk je vanzelf dat je veel minder pigmentvlekken zal aanmaken.

 

Laser en chemische peeling

Pigmentvlekken verwijderen kan je ook aan de hand van allerlei behandelingen zoals een laserbehandeling of een chemische peeling. Vaak zijn dit wel duurdere behandelingen en kan het zijn dat je een reeks van deze sessies nodig hebt om voorgoed van je pigmentvlekken vanaf te geraken. Daarom is het belangrijk om eerst andere methodes te proberen alvorens je met deze behandelingen begint. Effectief zijn ze zeker wel, het kan je frustratie absoluut wegnemen.

 

Pigmentvlekken creme

Een minder drastische oplossing tegen deze vlekken is Skinlight. Een pigmentvlekken creme die 2 keer per dag dient aangebracht te worden op de vlekken. Een heel zuinige crème dus want je hebt er telkens maar een kleine hoeveelheid van nodig. Skinlight is gebaseerd op natuurlijke ingrediënten en heeft een neutrale PH waarde waardoor er dus geen kans is op allergieën. Het kan zijn dat je na een tweetal weken al resultaat ziet, afhankelijk van je huidtype. Moesten deze vlekken toch terugkomen dan wordt er aangeraden om Skinlight als onderhoudskuur te blijven gebruiken. Met zijn speciale whitening technologie maakt hij in geen tijd komaf met die vervelende pigmentvlekken!