Free Discovery
Image default
Beauty en verzorging

Besparen op energie met je bedrijfsverlichting

De energieprijzen worden steeds hoger. Niet alleen de Nederlandse bedrijven hebben er last van, maar zeer zeker ook de bedrijven. Toch kunnen ook bedrijven een stuk besparen op de energieprijzen. Dat kan door eens te kijken naar de bedrijfsverlichting. Samen met de verwarming is de bedrijfsverlichting namelijk een van de grootste kostenposten voor bedrijven op het gebied van energie. In dit blog tips om te besparen op bedrijfsverlichting.

 

Ledlampen vervangen

Als je oude ledlampen hebt dan wordt het tijd om deze te vervangen. Ze hebben een verouderde techniek en verbruiken daardoor heel veel energie, veel meer dan de ledlampen die nu op de markt zijn. Het verschil kan hoog oplopen, tot wel 40%. Kijk dus eens of hier voor je bedrijf winst te halen valt. De beste verlichting tegenwoordig zijn de moderne ledlampen die je ook nog eens kan veranderen van kleur. Zo heb je er dus standen opzitten zoals bijvoorbeeld de concentratiestand of de natuurlijk daglicht stand.

 

Daglicht

Naast dat je daglicht kan nabootsen met de ledlampen kun je ook eens kijken of er meer daglicht te realiseren is. Vaak is er in bedrijfsruimtes meer daglicht te behalen en dat is wat je wil, want dit bespaart op energie. Je kan dan vaker het licht uitlaten. Is er niet meer daglicht te realiseren? Dan kun je kijken naar daglichtsystemen. Dit zijn systemen die zorgen voor meer daglicht, zonder dat er kunstlicht voor nodig is.

 

Dimmers

Lampen verbruiken nu eenmaal veel energie. Als je energie wil besparen kun je gebruik maken van dimmers. Op de beste verlichting van tegenwoordig zitten al dimmers ingebouwd. Zo kan je bijvoorbeeld regelen dat je het licht maar op 50% zet. Met dimmers kan je tussen de 20% en de 50% kosten besparen. In een ruimte als de kantine is een dimmer altijd wel te gebruiken.

https://firefly.online/bedrijfsverlichting/