Free Discovery
Image default
Beauty en verzorging

Wat is Bepanthen?

Bepanthen is een bekende naam als het om verzorging van de huid gaat. De zalf of crème wordt veel gebruikt om wondjes of tattoos mee te verzorgen, maar wat is bepanthen nu eigenlijk? In dit artikel vertellen we je alles over Bepanthen: wat het is, hoe het werkt en waar je Bepanthen kunt kopen!

Waaruit bestaat Bepanthen?

Bepanthen bevat dexpanthenol, wat een alcoholische oplossing is van pantotheenzuur. Pantotheenzuur is een vitamine die je huid helpt bij het herstellen. Bepanthen wordt daarom vaak gebruikt om kleine wondjes en irritaties te verzorgen, maar ook grote wonden zoals brandwonden of operatiewonden kunnen met Bepanthen worden verzorgd.

Bepanthen werkt niet alleen verzachtend en herstellend, maar het bevordert ook de aanmaak van nieuwe huidcellen. Dit komt doordat dexpanthenol in Bepanthen omgezet wordt in pantotheenzuur als het in contact komt met je huid.

Hoe gebruik je Bepanthen?

Bepanthen is heel eenvoudig te gebruiken: je smeert de zalf of crème op de aangedane huid en laat het intrekken. Het is belangrijk dat je Bepanthen niet afspoelt, want dan verdwijnen ook de werkzame stoffen van Bepanthen. Je kunt Bepanthen zo vaak gebruiken als je nodig vindt, want er zitten geen schadelijke stoffen in en het is niet verslavend.

Bepanthen bevat slechts twee ingrediënten: dexpanthenol en water. Dit maakt Bepanthen heel mild voor de huid, waardoor het geschikt is voor elk huidtype. Ook kleine kinderen en baby’s kunnen Bepanthen gebruiken.

Bepanthen is verkrijgbaar in zalf- en crèmevorm, maar je kunt ook Bepanthen spray gebruiken. Dit is handig als je moeilijk bij de aangedane huid kunt komen of als de huid erg gevoelig is.

Waar kan ik Bepanthen kopen?

Je kunt Bepanthen online bestellen of kopen in een apotheek of drogisterij. Wanneer je Bepanthen online bestelt, wordt het vaak gratis bezorgd en heb je het snel in huis. Ook kun je online vaak voordelige aanbiedingen vinden, dus het is zeker de moeite waard om even te vergelijken!