Free Discovery
Image default
Architectuur

Licht in het huis door het plafond

Als je meer natuurlijk licht in het huis wil kun je een lichtstraat laten bouwen waardoor het licht door het plafond komt. Een lichtstraat is uit glas gemaakt waardoor je een open plafond krijgt en waardoor er natuurlijk licht naar binnen komt.

Bij winkelcentrums maken ze al een langer tijd gebruik van lichtstraten zo loop je altijd in natuurlijk licht en heb je niet het geviel dat je binnen bent. Zo beschermen de winkels consumenten tegen het regen en wind. Consumenten hebben immers geen zien om te winkelen in de regen en ze willen op hun gemak van winkel naar winkel kunnen lopen. De lichtstraat was hier de oplossing voor en tegenwoordig hebben alle winkelcentrums het.

Nu wordt het ook steeds vaker toegepast bij nieuwbouwwoningen om zo meer licht in het huis te laten. Nieuwbouwwoningen hebben allemaal tegenwoordig grote raampartijen en sommige hebben ook lichtstraten. Het is ook mogelijk om een lichtstraat te laten bouwen als een bestaande woning nog geen lichtstraat heeft. Een deel van het plafond wordt verwijderd en aangepast. Daarna wordt de lichtstraat geplaatst om het deel van de plafond te vervangen. De afmetingen hiervan zijn afhankelijk van de wensen van de klant.