Free Discovery
Image default
Onderwijs

Tijdens een circusdag komen verschillende kunstdisciplines samen

Een vrolijke dag voor de hele school

Wil je echt een keer helemaal uitpakken met vrolijke culturele activiteiten in het kader van CKV? Denk dan eens aan een complete circusdag. Tijdens deze schooldag bomvol workshops maken leerlingen kennis met verschillende circusmaterialen en technieken en studeren ze een echte circusact in. Helemaal feestelijk is het natuurlijk om deze bijzondere dag af te sluiten met een circusvoorstelling waar alle leerlingen van de hele school aan meedoen. Want het circus is geschikt voor alle leeftijden!

Moet je kijken wat ik kan

Tijdens een circusdag worden de leerlingen gegarandeerd geprikkeld om uit hun comfortzone te komen en ervaren ze hoe het is om plezier te beleven aan het leren van compleet nieuwe skills. Misschien wel het tofste aan het leren van circustechnieken, is dat ze er onmogelijk uitzien. Tenminste: als je anderen ziet die bijvoorbeeld aan het jongleren of balanceren zijn. Dat verandert als je er zelf mee aan de slag gaat. Dan blijkt namelijk dat je de basistechnieken met behulp van de juiste instructies en begeleiding zo onder de knie hebt. Dat neemt natuurlijk niet weg dat jongleren met drie ballen of op een loopkegel lopen er van buitenaf nog steeds heel erg indrukwekkend uitziet. En belangrijker nog: dat het ook heel erg indrukwekkend voelt om te doen. Dit maakt dat circusworkshops op school vaak zorgen voor een succeservaring die leerlingen nog jaren met zich meedragen.

Een originele activiteit in het kader van CKV

Dat een circusdag ontzettend leuk is, is natuurlijk op zich al voldoende reden om er eens één te organiseren. Samen pret maken, verbindt. Maar een dag vol circusactiviteiten past ook nog eens ontzettend goed binnen het vak Culturele Kunstzinnige Vorming. Want als je het hebt over een brede kennismaking met kunst en cultuur, mag het circus natuurlijk niet ontbreken. Muziek, theater, dans en sport: in het circus komen zó veel verschillende disciplines samen! Kun jij een kunstdiscipline bedenken die dat overtreft?

https://www.grotebroer.nl