Free Discovery
Image default
Onderwijs

De projectadministratie opleiding als springplank voor je carrière

Iemand die de projectadministratie opleiding heeft gevolgd is opgeleid tot administratief medewerker die op projecten in zeer verschillende velden kan werken. Het beheren van projecten genereert een overvloed aan informatie en het uiteindelijke succes van het project hangt af van over hoe goed deze informatie wordt beheerd. Voor succes hebben projecten niet alleen een bekwame en capabele projectmanager nodig, ze vereisen ook tools, methoden en, belangrijker nog, iemand met administratieve vaardigheden en training, dat wil zeggen een goede administrateur.

Een breed scala aan afwisselende taken

De werknemer projectadministratie ondersteunt de managers van het project. Zijn functie bestaat uit het informeren van het management, het monitoren van het budget, naar alle betrokken partijen communiceren, bijeenkomsten organiseren en meer. Het is gevarieerd werk in een wisselende omgeving.

Wat je nog meer leert je op een projectadministratie opleiding

Een effectieve projectbeheerder bevrijdt de projectmanager van veel administratieve verplichtingen zodat deze zich kan richten op andere taken. Op de opleiding projectadministratie leer je onder andere over projectmanagement, de rol van het projectbureau en hoe je werkdocumenten voor projecten maakt.

Op wat voor projecten kom je te werken?

Met project wordt in dit geval een werkzaamheid bedoelt met een vaststaand begin en eindpunt. Je kunt dan denken aan een muziekfestival van een paar dagen, de aanleg van een nieuwbouwwijk of het klaarmaken voor opening van een nieuwe winkelketen. Zolang maar duidelijk is dat het project op een bepaald moment is afgelopen, waarna je aan een nieuw project kunt gaan werken.

Het nut van een goede opleiding

De afwisseling in je dagelijkse werkzaamheden en het feit dat je projecten steeds anders zijn, maken dat deze baan zeer gevarieerd is. Niet iedereen vindt dit prettig, maar zelfs als je van afwisseling houdt, moet je wel je hoofd er bij houden. Een gespecialiseerde opleiding projectmanagement is daarom geen luxe.