Free Discovery
Image default
Hobby en vrije tijd

Bungeejumpen is misschien wel een van de engste maar vetste ervaring die je kunt beleven!

De eerste vraag die in gedachten komt voor deze specifieke extreme sport is, “Waarom”. Waarom zou je van een perfect goede brug springen? Of kraanvogel? Of waarom zou je van een platform springen? Of een heteluchtballon? De vraag die in het hoofd van de toeschouwer op de loer ligt, gaat als volgt – “Is dat een elastiekje dat aan hun voeten is vastgebonden?” Het antwoord op de eerste is simpel: Om te vliegen, te stuiteren en weer te vliegen. Om de mensen te laten landen, is het verlangen om door de lucht te zweven door de hele geschiedenis heen bij ons geweest. Bungeejumpen biedt de sensatie van het vliegen van de eerste vrije val naar de herhaalde rebounds. En, het antwoord op de tweede vraag is, wel, ja. Het is een rubberen band!

Wat is bungeejumpen?

Bungeejumpen, of een niet-elastische vorm ervan, is al eeuwenlang gedocumenteerd. Zo ver terug als de Azteken hebben de mensen zich halsoverkop in de ruimte gestort met een soort van reddingslijn aan hun lichaam vastgebonden. In die tijd waren het wijnstokken – niet veel gevens stel ik me voor. Vandaag de dag is de “rubberen band” eigenlijk veel meer dat. Het is dikke voorgespannen vlechten van latexschokkoord. De meeste sprongbedrijven hebben een lichaamsharnas toegevoegd aan de bevestigingsmiddelen voor extra veiligheid. Er zijn verwondingen en sterfgevallen, maar ze zijn zeer weinig gezien de enkele miljoenen springers sinds het moderne begin in 1979. Alle uitrusting wordt geleverd op de sites, of het nu op een brug is of op een commerciële springterrein. Breng gewoon uw vertrouwen!

Welke variaties zijn er allemaal?

Er zijn een paar variaties van het bungeejumpen vandaag de dag. Een begint u in de omgekeerde positie. Dat wil zeggen dat je op de grond staat met het ene uiteinde van de bungee aan je harnas en het andere aan een kraan boven. Het koord wordt uitgerekt en gespannen en plotseling word je van de grond losgelaten om recht de lucht in te vliegen. Er zijn gelijkaardige rebounds tot je momentum afneemt. Zeer opwindende ervaring met omgekeerde zwaartekracht! Een andere lichtere dan lucht-simulatie is de trampolinebungee. Je springt normaal gesproken op een trampoline terwijl je van bovenaf aan een bungee vastzit. Dit geeft je extra springvermogen als de koorden tijdens je acrobatiek worden aangespannen.

Van welke structuren kun je allemaal bungeejumpen?

Er zijn wereldwijd veel structuren die gebruikt worden voor het bungeejumpen. Deze structuren zijn onder andere bruggen, dammen, hangbruggen en torens en zijn een bezienswaardigheid op zich. Het wereldrecord voor de hoogste bungeejump vond plaats in Macau Tower in Macau SAR China op een hoogte van 760 voet. Dit is een toeristische structuur en de sprong was van het observatiedek. De officiële recordhouders overwegen alleen sprongen van vaste structuren om een nauwkeurige meting te verzekeren. Dit gezegd zijnde, vond een sprong van 3.157 voet bij volledige koordverlenging plaats vanuit een helikopter in Cancún. Tegenwoordig kun je ook deze gewaagde sprong nemen in nederland. Niet alleen vanaf een brug of vanaf een strand maar je kun ook bungeejumpen in amsterdam. Midden in het centrum van de hoofdstad vanaf een oud monumentaal gebouw

Bungeejumpen is voor iedereen! Je moet jezelf alleen kunnen laten gaan

De bijzondere extreme sport staat open voor de meeste mensen met een redelijk goede gezondheid. Het vereist geen speciale vaardigheden. U zult echter merken dat de “vaardigheid” van het loslaten van uw handen voor de sprong plotseling uw problemen zal geven. Er is geen oefening of voorbereiding nodig, dus blijf van het dak af! Pak uw zenuwen op en ga naar de dichtstbijzijnde bungeejumpplaats om de sensatie van het vliegen te ervaren. De vrije val is opwindend als de wind voorbij fluit en de grond oprukt. En dan stuiter je steeds weer terug. Zoals de meeste spannende avonturen, zul je weer in de rij willen staan voor die tweede sprong! Voor alle bumgeejump acties en mogelijkheden neem is een kijke op hun website.

https://ticketforsale.nl/