Free Discovery
Image default
Bedrijven

Op zoek naar een rijschool in Eindhoven?

Nu het hoogtepunt van de coronacrisis achter ons ligt, zijn veel rijscholen weer begonnen met lessen. Ben jij in 2020 of 2021 18 jaar geworden? Of heb je misschien besloten om op wat latere leeftijd je rijbewijs te halen? Dan heb je wellicht nog de nodige vragen over het halen van je rijbewijs. In dit artikel zullen we deze proberen te beantwoorden.

Je theorie-examen halen

De eerste horde die je dient te nemen, voordat je je rijbewijs kunt halen, is het halen van je theorie-examen. Veel autorijscholen bieden hiervoor lessen aan. In de regel is het aan te raden om deze zo snel mogelijk te halen. De kennis die je hiermee opdoet, is namelijk ook nuttig als je achter het stuur zit. En je dient het theorie-examen op zak te hebben, voordat je voor je praktijkexamen op kunt gaan.

Op de site van het CBR kun je zelf een theorie-examen inplannen. Hoe je de stof die je voor het theorie-examen dient te kennen je eigen maakt is aan jou: veel rijscholen bieden hiervoor lessen aan, maar je kunt het ook op basis van zelfstudie doen. Het toch niet kleine bedrag dat dit kost doet sommigen besluiten om hiervoor theorielessen te nemen bij een autorijschool. Anderen vinden het moeilijk om dit op eigen kracht te doen en doen dit daarom liever in klassikaal verband.

Verder op weg naar je rijbewijs

De regio Eindhoven kent veel rijscholen. Hoe weet je welke de beste is voor jou? Een manier om de goede van de minder goede rijscholen in Eindhoven te scheiden is door naar de slagingspercentages te kijken op de site van het CBR. Let wel op: sommige rijscholen laten leerlingen bewust extra veel lessen nemen om zo de slagingspercentages op te krikken. Dit is goed voor hun ratings, maar het kost jou als klant onnodig veel geld. Verder is het ook handig om naar het aantal examens waar de rating op gebaseerd is te kijken.

Sommige mensen gaan graag lessen bij een grote rijscholen. Anderen voelen zich prettiger bij een kleine rijschool zoals rijschool Eindhoven. Het belangrijkst is dat het een goede rijschool is voor jou. Bel eens wat rijscholen op in de regio Eindhoven en stel wat vragen. Al snel zul je een gevoel krijgen bij welke rijscholen je je prettig voelt en bij welke niet. Op basis daarvan kun je dan vragen naar de kosten voor een eerste rijles of zogeheten intake

https://autorijschool-kwaliteit.nl/