Free Discovery
Image default
Zakelijk

Waarom een werkvakantie een goed idee is

Door de lockdown hebben veel mensen thuis moeten werken. Hierdoor werd het energieniveau, de concentratie en creativiteit bij vele aangetast. Een werkvakantie is een goede manier om uit die dagelijkse sleur te komen en zou iedereen dan ook wel eens gedaan moeten hebben. Je stapt voor een korte tijd even uit je dagelijkse gewoontes en routines en je kijkt even op een andere manier naar jouw werkzaamheden. Je verplaatst je kantoor en viert tegelijkertijd vakantie.

 

Een vakantiegevoel?

Je zou denken dat je beter gewoon op vakantie kunt gaan maar een werkvakantie heeft meer voordelen dan het lijkt. Een verandering van je omgeving kan heel veel effect hebben op je rust, creativiteit en energieniveau. Ook kunnen je uren flexibel worden ingepland, je beslist dus zelf wanneer en hoelang je werkt. Naast de uren die je werkt heb je meer ruimte om leuke dingen te doen zoals de omgeving verkennen en cultuur op te snuiven. Een nieuwe omgeving zorgt namelijk voor nieuwe motivatie en ideeën. Heb je even geen concentratie meer? Een wandeling langs het strand of door de natuur en een kwartiertje aan het zwembad  zijn perfecte voorbeelden van hoe een pauze eruit zou moeten zien.

 

Het hoeft niet ver te zijn

Als je op werkvakantie gaat hoef je niet altijd ver weg te gaan. Een andere cultuur of temperatuur is altijd fijn maar voor wat extra productiviteit kan alleen al een verandering van je omgeving veel resultaat geven. Zo zijn er in Limburg oude hoeves afgesloten van de drukte van de bewoonde wereld waar je kunt verblijven. In zo een hof kunnen meerdere collega’s verblijven en zijn er verschillende kamers waar gewerkt kan worden. En als het werk erop zit kan er genoten worden van het prachtige heuvellandschap in de omgeving. Het samen werken en ontspannen is niet alleen goed voor je eigen gemoedstoestand maar er wordt onbewust ook gewerkt aan de teambuilding.

https://hofdebrulle.nl/werkvakantie/