Misschien heeft u wel eens onderzoek gedaan naar het gebruiken van een bouwdroger. Deze apparaten worden ingezet wanneer er sprake is van vocht in een woning dat snel moet worden verwijderd. U kunt dan denken aan bouwvocht, maar ook aan vocht als resultaat van wateroverlast. Het kan zijn dat u heeft gelezen dat het beter is om uw woning natuurlijk te laten drogen en dit proces niet te overhaasten. Dit is echter een vals voordeel dat al lang niet meer opgaat. Bij ervaren specialisten zoals BSteen kunt u advies krijgen en de juiste droger huren voor uw specifieke vochtprobleem. Zij kunnen u garanderen dat bouwdrogers geen schade zullen aanrichten, maar u juist op twee manieren uitstekend van dienst kunnen zijn. 

Een bouwdroger versnelt de oplevering

Bij nieuwbouwprojecten, renovaties en verbouwingen is bouwvocht een grote vertrager van de opleveringsdatum. Een nieuwbouwwoning kan soms wel 4000 liter vocht bevatten dat eerst moet worden afgevoerd voordat kan overgegaan worden op het stucen, schilderen, behangen en het leggen van vloeren. Uw aannemer zal u exact kunnen vertellen hoe lang deze periode in uw geval bedraagt, maar u kunt rekening houden met 9 maanden tot 1 jaar. Nieuw stucwerk heeft zeker 3 weken droogtijd nodig voordat het kan worden afgewerkt en voor een nieuwe ondervloer kan dit oplopen tot wel twee maanden. Gebruikt u een bouwdroger, dan kunt u deze droogtijd met 30 procent verkorten, wat betekent dat u de opleveringspapieren veel sneller kunt gaan tekenen. 

Bouwdrogers zijn goedkoper

Als u geen bouwdroger gebruikt, dan zal u waarschijnlijk aangeraden worden om uw woning of ruimte goed te ventileren en om deze stapsgewijs te verwarmen tot 20 graden. Als u al meubilair in de woning heeft staan, dan zat u deze het beste minimaal 5 centimeter van de muren af. U zal dan totdat de woning gedroogd is een constante temperatuur van 20 graden moeten handhaven plus de ruimtes regelmatig moeten ventileren. Dit kan veel geld kosten, vooral als de ramen openstaan en de warmte naar buiten wordt afgevoerd. Bouwdrogers zijn dan energiezuiniger en zullen u een flink bedrag besparen. U kunt deze apparaten al huren voor slechts 5 euro per dag.

https://bsteen.be/

Door