Free Discovery
Image default
Verbouwen

Marmerlook tegels

Als je voor een luxe en moderne uitstraling wilt gaan is marmerlook tegels precies wat je zoekt. Ze zien er niet alleen mooi en glanzend uit maar gaan ook een lange tijd mee als je er zuinig mee omgaat. Tegenwoordig is een marmerlook tegels één van de betaalbare manieren om een vloer te krijgen wat echt op marmer lijkt. Dit is dus een van de redenen waarom marmerlook tegels zo populair zijn de laatste tijd.

 

Waar wordt marmerlook tegels van gemaakt?

Doordat marmerlook echt op marmer lijkt is het wel van andere materiaal gemaakt. Er valt tegenwoordig haast geen onderscheid te maken tussen echt marmer en een marmerlook tegel. De tegels zijn gemakt van keramiek in plaats van marmeren stenen. Marmer wordt namelijk in grote hoeveelheden verkocht waardoor het voor de meeste mensen onmogelijk is om het te betalen. Zo betaalt je al gauw €139,- tot €229,- inclusief btw per meter voor een tegel die ongeveer 6 cm diep is.

 

Hoe worden keramische tegels gemaakt?

Om keramische tegels te maken bestaat het uit een mengsel van klei en zand. Zo wordt het gebakken op temperaturen die wel oplopen tot 1500°C. Voor de stevigheid van de tegels worden er bepaalde mineralen toegevoegd. Als dat eenmaal allemaal klaar is wordt de toplaag ontworpen. De toplaag kan je in elk gewenste kleur en design krijgen. Meestal ziet elke tegel er anders uit, omdat het wordt gemaakt in één groot blad wat uiteindelijk gesneden wordt.

 

Voordelen

Zo heeft een marmerlook tegels ook zijn voordelen. Zo zijn de tegels kras en slijp bestendig waardoor je van een lange levensduur kunt van genieten. De tegels zijn goedkoper dan echt marmeren tegels. Vroeger werden marmerlook tegels alleen gebruikt voor de vloer maar tot heden kan je ze ook krijgen voor aan de wand waardoor je interieur een geheel plaatje is.

 

https://www.vlagsma.nl/marmerlook-tegels/