Free Discovery
Image default
Huishoudelijk

Een inductie kookplaat in uw nieuwe keuken

Gaat u de keuken binnenkort verbouwen? Of koopt u een compleet nieuwe keuken? Overweeg dan het gebruik van een inductie kookplaat. Als u overstapt op een dergelijk systeem dan dient u wel met een aantal dingen rekening te houden. Ze zijn namelijk wel wat duurder dan de traditionele gasfornuizen. Daarnaast heb je ‘speciale’ pannen nodig die geschikt zijn voor inductie. De bodem moet namelijk magnetiseerbaar zijn. Hier staan wel een hoop voordelen tegenover.

Wat zijn de voordelen van inductie?

Een inductie kookplaat biedt veel voordelen. Zo gebruikt het energie zeer efficiënt en warmt het hitteveld snel op en koelt ook weer snel af. Het hitteveld past zich aan aan de pan. Het wordt dus niet te groot of te klein. De kookplaat zelf is eenvoudig te reinigen. Daarnaast is een inductie kookplaat erg veilig. Dit is zeer handig als u kleine kinderen heeft rondlopen. Dat komt omdat de plaat zelf niet heet wordt. Bent u niet bezig met een verbouwing van de keuken, maar bent u wel toe aan nieuwe apparatuur? In de keuken of elders in de woning?

Waar moet ik op letten als ik een wasmachine ga kopen?

Wilt u niet alleen een inductie kookplaat, maar ook een wasmachine kopen? Misschien omdat alle apparatuur in de hele woning aan vervanging toe is? Let dan op het vulgewicht van de machine. Als u alleen bent of met tweeën, dan is 8 kilogram wel voldoende. Heeft u echter een groot gezin, dan kiest u beter voor 9 kilogram of meer. Wilt u een eenvoudige wasmachine kopen of gaat u liever voor een model met extra functies, zoals bediening via de telefoon, automatische wasmiddeldosering en meer.

Waar kan ik het beste een wasmachine kopen?

Dat kunt u best doen bij Lommelen NV. Zij hebben een goede service en bieden wasmachines aan van bekende merken, zoals AEG, Zanussi en Bosch. U kunt wasmachines kopen in verschillende energieklassen. Hier vindt u trouwens ook inductie kookplaten van bekende merken.