Free Discovery
Image default
Bedrijven

Wonen in een Smart Home

Een smart home biedt veel voordelen. Internet of things (IoT)-toepassingen bieden toegang tot huisinformatie en controle door middel van automatiseringstechnologie en moderne bouwtechnieken. Smart home-producten zijn nu opgenomen in veel nieuwe huizen, met automatisering als een cruciaal doel. Renovaties kunnen bestaande woningen slimmer maken. Bestaande huizen kunnen vaak achteraf worden uitgerust met slimme huissystemen, zoals slimme thermostaten en slimme gloeilampen. Beide opties bieden aanzienlijke voordelen.

Verbetering van de veiligheid en beveiliging van het huis

Met slimme thuis camera’s kunnen gebruikers bezoekers in de gaten houden terwijl ze weg zijn, of zelfs thuis, zodat ze weten of ze de deur veilig kunnen openen. Beveiligingssystemen in slimme huizen zijn vaak voorzien van camera’s, bewegingssensoren en links naar een particulier beveiligingsbedrijf of de lokale politie. Naast kritieke kaarten of identificatie met vingerafdrukken, zouden slimme huizen biometrie kunnen gebruiken om hun deuren te beveiligen, waardoor ze moeilijker in te breken zijn. Deze functies maximaliseren de veiligheid van uw eigendom. Senioren en gehandicapte bewoners voelen zich misschien veiliger in hun huis met slimme thuisproducten die zijn ontworpen voor toegankelijkheid. Naast het aansturen van lichten, het vergrendelen van deuren en het bedienen van telefoons en computers, kunnen spraakgestuurde systemen ook computers gebruiken. En zelfs als je steeds vergeetachtiger wordt, hoef je de veiligheid van je huis of gezin niet op het spel te zetten, omdat je de sloten van je huis kunt controleren via apps. In ieder geval waar sommige van deze apparaten defect zijn, kunt u altijd Elektriciens Lelystad benaderen als u in de buurt woont.

Lagere maandelijkse elektriciteitskosten

Verlaag uw energierekening door te investeren in slimme huis technologie. De energiebesparingen door domotica worden voornamelijk toegeschreven aan de mogelijkheid om het klimaat in huis te regelen terwijl je weg bent. U kunt in de zomer de temperatuur verlagen terwijl u niet thuis bent om geld te besparen op uw energierekening. In veel gevallen zal slimme thuistechnologie de energie-efficiëntie en het gemak verhogen.

Hiermee kunt u apparaten volledig bedienen en verhoogt u de huiswaarde

Huiseigenaren kunnen hun apparaten bedienen met behulp van slimme huis technologie vanuit de palm van hun hand. Je kunt het licht aandoen terwijl je naar huis rijdt, je slaapkamer voorverwarmen zodat je ’s ochtends niet bevriest, of het koffiezetapparaat aanzetten voordat je weggaat. Alles is te bedienen, zelfs als u niet thuis bent. Wanneer het tijd is om een ​​slimme woning te verkopen, hebben verkopers tal van effectieve verkoopargumenten tot hun beschikking. Elke koper die geïnteresseerd is in een smart home kan leren hoe het systeem werkt en hoe het het leven gemakkelijker maakt. Geautomatiseerde systemen kunnen veel hogere prijskaartjes afdwingen dan conventioneel uitgeruste huizen. Het automatiseren van een huis kan de marktwaarde verhogen en toekomstige kopers aantrekken.