Free Discovery
Image default
Bedrijven

Wil jij werken bij een kinderopvang? Lees dan verder

De hele dag kinderen om je heen hebben, de een moet er niet aan denken en voor de andere is het een absolute droom. In dit artikel gaan we het hebben over werken bij een kinderopvang, zodat jij gelijk kunt gaan zoeken naar vacatures kinderopvang!

Welke opleiding heb je nodig?

Als je als pedagogisch medewerker aan de slag wilt bij de kinderopvang, heb je een relevante mbo- of 4 diploma nodig. Maar je kunt ook al op zoek gaan naar vacatures kinderopvang, als je een opleiding onderwijsassistent hebt afgerond.

Bij een BSO is dat anders. Een kinderopvang richt zich namelijk meer op pedagogiek en de ontwikkeling van een kind. Voor de BSO kun je met een aantal andere opleidingen al aan de slag, namelijk:

–          sport opleidingen

–          kunst opleidingen

–          verschillende docentenopleidingen

Naast een van deze opleidingen is er altijd een Verklaring Omtrent Gedrag nodig, als je wilt werken met kinderen.

Zelf een kinderopvang starten?

Als je zelf een kinderopvang of gastoudergezin wilt starten, zul je moeten voldoen aan een aantal regels. Daarnaast is er ook een locatie nodig en deze onderneming moet in het bestemmingsplan passen, begin daarom eerst met een bezoekje aan de gemeente.

Naast een locatie, opleiding en VOG, is er ook een inschrijving KvK nodig en een pedagogisch beleidsplan. Voordat je deze stappen echter zet, is het belangrijk om de wijk en omgeving te onderzoeken. Er komen ieder jaar namelijk behoorlijk veel kinderopvangen bij, zit er al een bij jou in de buurt? En hoe zul jij anders zijn dan die andere kinderopvang?

Wat heb je nodig?

Naast alle bovenste punten heb je ook materialen nodig. Denk aan verzorgingskussens, bestek en flessen, de juiste voeding en natuurlijk les materiaal. De kinderen moeten genoeg te spelen hebben en hun motorieke ontwikkeling moet goed gestimuleerd worden. Daarnaast is het ook fijn als de kinderen lekker naar buiten kunnen. Heb je ook al gedacht aan de dutjes tijd? Veel kindjes, maar niet allemaal doen nog een dutje, hier is uiteraard wel een ruimte voor nodig waar zij ongestoord kunnen slapen. Bij het oprichten van een eigen kinderopvang komt veel kijken, toch maar liever zoeken naar vacatures kinderopvang?

https://www.dakkindercentra.nl/vacatures-kinderopvang-dak/