Free Discovery
Image default
Bedrijven

Werken bij de overheid

Voor sommigen mensen is het een absolute no-go om bij de overheid als werknemer of trainee Wmo te werken. Deze mensen zijn vaak erg kortzichtig over het solliciteren bij een overheidsinstantie. Dit omdat er nog altijd het beeld bestaat over de overheid dat het onethisch werk is, terwijl dat juist totaal niet het geval is. Er zijn ontzettend veel ondernemingen die gerund worden door de overheid, dus wanneer je deze allemaal uit sluit zullen er dus een hoop vacatures gemeenten wegvallen. Er zitten een hoop voordelen aan het werken bij de overheid, waarvan je wellicht van te voren nog niet over had gedacht.

Ten eerste zijn er simpelweg ontzettend veel werkplekken die worden gesteund door de overheid. Denk hierbij aan het CBS, Provinciehuizen of gemeentehuizen. Dit zijn allemaal enorm grote ondernemingen. Het feit dat een onderneming ontzettend groot is, betekent logischerwijs ook dat het bedrijf direct werkplekken bied aan een grote groep mensen. Hierdoor bied de overheid een hoop werkplekken aan door deze vacatures open te stellen. Naast het feit dat er veel werkplekken komen kijken bij deze instanties, is er een groter voordeel.

Het grootste voordeel van werken bij een overheidsinstantie is de zekerheid van je baan. Wanneer je deze naar behoren uitvoert, zul je niet ontslagen worden. Niet dat dit niet het geval is bij non-overheid organisaties, maar de continuïteit van de onderneming verschilt wel tussen deze twee groepen. Waar ‘normale’ organisaties met hun eigen prestaties de continuïteit staande moeten zien te houden, worden alle overheidsinstanties gesteund met overheidsgeld. Dit betekent dat een bedrijf zoals het CBS niet zomaar failliet zal gaan. Sterker nog, dit is bijna onmogelijk. Wanneer het niet goed gaat met zo’n onderneming, zal de begroting van de overheid worden aangesproken. Op deze manier kan het bedrijf eigenlijk altijd weer uit de penarie gehaald worden.

https://professionalpartners.nl/