Free Discovery
Image default
Bedrijven

Wat kost een goedkope auto?

Nooit te vroeg om over na te denken, toch? Ook al ben je nog niet eens begonnen met rijles, dromen mag. Is dat het geval? Kijk ook straks naar Rijschool Breda, voor een goede rijles. Vooruitdenken is natuurlijk wel leuk, bovendien… visualiseren schijnt bijzonder goed te werken!

Nieuw of tweedehands

Natuurlijk kun je kiezen voor nieuw. Maar hier gaat het vooral over een goedkope auto, een tweedehandsauto dus. Voor een beetje auto ben je rond de 1000 euro kwijt. Als je te laag gaat zitten, heb je veel kans op mankementen en verborgen gebreken. Dan is goedkoop weer duurkoop. Als je er dik overheen gaat, heb je gewoon toch dure auto.

Neem als je een auto wilt kopen, iemand mee die er verstand van heeft. Je kunt aan de buitenkant van de auto als leek, echt niet alles zien.

Meer kosten

Met het kopen van een auto ben je er niet. Je krijgt kosten voor o.a. brandstof, verzekering, onderhoud en (als je pech hebt) schade.

Koop je een miniklasse benzineauto dan kost je dit al snel zo’n 300 euro per maand. Daarin is de afschrijving (zonder rente) meegerekend. Afschrijving is het geld dat je reserveert zodat je uiteindelijk ook geld hebt om weer een andere auto te kopen, als dat nodig is. Die 300 euro per maand is opgebouwd uit variabele kosten en vaste kosten.

Die variabele kosten zijn ongeveer 140 euro: een stuk afschrijving, onderhoud & reparatie en brandstof. De vaste kosten zijn ongeveer 155 euro: afschrijving, verzekering, onderhoud en motorrijtuigenbelasting.

In dit voorbeeld is ervan uitgegaan dat je met de auto zo’n 9.000 km per jaar rijdt. Verder is ervan uitgegaan dat de benzineprijs 1,63 euro is. Wil je meer rijden? Dan betekent dit dus hogere variabele kosten.

Rijschool Breda

Leuk! Maar eigenlijk moet je nog beginnen met rijlessen? Wacht niet te lang, schrijf je in bij een rijschool zoals Rijschool Breda. Laat jouw auto geen droom zijn, maar de echte werkelijkheid!

http://www.rijschoolviabreda.nl/