Free Discovery
Image default
Bedrijven

Wat is psychotherapie en waarom

Wat is psychotherapie eigenlijk? Dit is een therapie in de vorm van een gesprek voor psychische stoornissen en problemen. Hierbij staan gesprekken tussen de cliënt en de hulpverlener centraal. Hierbij kan het gaan om een gezin, een persoon of een groep mensen. De behandelingen duren hoelang het nodig is, dit kan een paar jaar zijn of een paar maanden. Je hebt ook psychotherapie Amsterdam.

Deze therapie heeft als doel om de psychische klachten meer handelbaar te maken of te verminderen. Hierbij is zowel de inzet van de cliënt als de inzet van de therapeut belangrijk. Hoe het probleem wordt opgelost ligt aan de aard van het probleem maar ook de manier waarop die cliënt ermee omgaat. Het is een proces waarbij de cliënt hard moet werken, er zijn dat ook vaak veel ups en downs. Dat de therapie goed gaat betekend niet dat dit altijd zo zal blijven, hier moet de cliënt zelf aan werken. Het vinden van een baan of het krijgen van een hoger inkomen is iets waar de cliënt zelf voor moet zorgen. De therapie kan gevolgd worden in constante of systematische behandelingen.

Er wordt gekozen van psychotherapie bij angststoornissen, stemmingsstoornissen en persoonlijkheidsstoornissen. De behandeling is bij voorkeur voor kinderen, volwassenen en ouderen met enkelvoudige of meervoudige problemen. Er zijn verschillende soorten therapie: afgestemd op verschillende behandel situaties, verschillende soorten behandelingsidentiteit, verschillende soorten methoden en technieken.

Er zijn verschillende soorten van dit soort therapieën, wil je hier meer over weten dan kun je een kijkje nemen op de site www.piekerpoli.nl. Hier kun je meer informatie vinden over de verschillende soorten therapieën en waar deze allemaal beschikbaar zijn. Zo is er ook een mogelijkheid op een goede psycholoog Den Haag. Natuurlijk zijn er ook in andere regio’s goede behandelingen en hebben ze de beste psycholoog Haarlem, ook zijn er psychologen in Houten en noem het maar op.

http://www.piekerpoli.nl