Free Discovery
Image default
Bedrijven

Nu goedkope herbruikbare rietjes gebruiken

We gebruiken in de wereld best veel plastic rietjes. Helaas zijn plastic rietjes niet afbreekbaar en blijven daarom jaren rondzwerven in de zee en op andere plekken. Het wordt tijd dat we de plastic rietjes gaan vervangen voor een duurzame optie. Kies daarom voor gebruiken van herbruikbare rietjes. Dit is een stuk duurzamer.

Gebruik van herbruikbare rietjes

Alleen al in Amerika wordt er per dag 500 miljoen rietjes gebruikt. Die rietjes in onze milkshake of ander drankje worden maximaal 20 minuten gebruikt voordat ze worden weggegooid. Niet alle rietjes zijn makkelijk afbreekbaar en blijven daardoor jaren lang rondzwerven op deze aarde, wellicht op de vuilnisbelt maar ook in de zee of in onze rivieren. Daarom is het beter om herbruikbare rietjes te gebruiken. Er zijn prima opties om je plastic rietjes mee te vervangen. Niet alleen stalen of RVS rietjes zijn een optie, maar ook bamboe rietjes kunnen prima als herbruikbare rietjes dienen.

Bamboe of glazen rietjes

Bamboe rietjes zijn, in tegenstelling tot plastic rietjes, biologisch afbreekbaar Daarnaast hoef je ze ook niet na 1 keer gebruiken weg te gooien. Deze herbruikbare rietjes kan je als je ze goed schoon houdt jarenlang gebruiken. Om ze schoon te maken kan je ze even onder een lopende kraan houden. Meestal is dan het vuil er uit, maar als je een dikke sap of een smoothie heb gedronken zal je wat zwaarder geschut nodig hebben. Een schoonmaakborsteltje die je door het herbruikbare rietjes steken is hier de oplossing voor. Helaas zijn de haartjes wel van plastic, maar het borsteltje zelf kan je gelukkig gewoon door blijven gebruiken. Een ander vorm van herbruikbare rietjes zijn glazen rietjes. Doordat ze gemaakt zijn van glas zijn ze natuurlijk een stuk fragieler. het fijne aan een glazen rietje is dat je kan zien of het rietje van binnen nog vuil is. Daardoor kan je met je schoonmaakborstel veel effectiever te werk gaan. Zo zijn er dus verschillende opties voor herbruikbare rietjes te gebruiken. Kies voor een duurzame optie en kies voor herbruikbare rietjes.