Free Discovery
Image default
Bedrijven

Met dit voer krijg je meer vogels in je tuin

Wil jij wat meer vogels in de tuin? Dan zijn er een aantal dingen waar je op kunt letten. Wist je trouwens dat je voor de vogels buiten ook meelwormen kopen kunt? Dit en meer verrassend vogelvoer vind je hier in dit artikel opgesomd. Van vogelvoer uit de winkel tot aan etensrestjes.

Standaard voer

Er is natuurlijk niks mis met het normale standaard voer. Iedereen kent bijvoorbeeld wel de bekende pindaslinger en de vetbolletjes. Vetbolletjes werken als een magneet op vogeltjes. Er kan van alles op een vetbolletje af komen: mussen, koolmeesjes, etc. Daarnaast zijn er nog andere opties. Zo zijn er bijvoorbeeld zoals gezegd ook meelwormen, speciaal voor vogels.

Meelwormen kopen

Ga je meelwormen kopen voor de vogels buiten? Dan kun je verschillende vogels verwachten die op het voer afkomen. Zo zijn de winterkoning, pimpelmees, boomkruiper en roodborst gek op verse meelwormen. Ze lusten ook gevriesdroogde meelwormen. Waar je wel op moet letten is dat er geen dode wormen blijven liggen. Te veel wormen tegelijk voeren is dan ook niet verstandig.

Strooivoer onkruidvrij

Er is ook strooivoer onkruidvrij. Het strooivoer onkruidvrij bevat gepelde pinda’s. Zaadetende vogels zoals bijvoorbeeld mussen en vinken zijn liefhebber van dit strooivoer. Wat onkruidvrij betekent? Dat houdt in dat het om gepelde of gebroken pinda’s gaat die niet op de grond kiemen. Dat voorkomt dus een hoop wildgroei in de tuin.

Ik wil een specht in mijn tuin

Spechten houden van bomen. Vind jij het leuk dat een specht in jouw tuin gaat eten? Dan kan dat misschien lukken, als je voor de juiste omstandigheden zorgt. Spechten houden van bomen. Zo kun je ongezouten (dop)pinda’s bevestigen aan een boom die op een rustige plek staat. Een garantie heb je natuurlijk niet. Het kan ook zijn dat er andere vogels op af komen. Boomklevers en boomkruipers houden namelijk ook van deze omstandigheden.

Etensrestjes

Vogelvoer hoeft niet duur te zijn. Er is ook een vogel die graag van etensrestjes snoept. Dit is de gaai. Een mooie vogel met een mooi blauw accent in het vederdek. Dus het kan zomaar zijn dat je met wat etensrestjes een gaai lokt. Verder houdt de gaai ook van vruchten zoals bramen en kersen. Die eet de gaai voornamelijk in de herfst. Eikels? Die staan in het najaar op de menukaart.

https://thebirdfamily.nl/product/gedroogde-meelwormen/