Free Discovery
Image default
Bedrijven

Licht en geluid: geen concert kan zonder

Waarom is licht en geluid zo belangrijk?

Licht en geluid zijn behoorlijk belangrijke componenten van een evenement: zeker als het gaat om een concert. In feite bestaat een concert uit een podium met daarop één of meerdere artiesten. Soms is het podium aangekleed met een bijzonder decor. Uiteraard kan niet elke artiest zo hard schreeuwen dat ook mensen achterin de zaal hem of haar zonder microfoon kunnen horen. Hiervoor zijn uiteraard geluidsinstallaties nodig. Deze moeten kraakhelder klinken en niet afdoen aan de kwaliteit van de muziek van de artiest. Daarbij komt het licht. Ook hier komt enorm veel sfeer bij kijken. Licht en geluid huren is dus zeker van groot belang.

De artiest kiest het licht en geluid

Natuurlijk is het belangrijk dat de artiest kiest voor een goede geluidsinstallatie. Maar tevens net zo belangrijk, is het uitzoeken van welk licht er gebruikt wordt. De artiest bepaalt dit. Wil deze een statisch verlicht podium? Of wil deze juist een extravagante lichtshow hebben met vele lasers en knipperende lampen? Belangrijk is dat de lichtsystemen aansluiten op de stijl van de muziek. Heb je bijvoorbeeld een concert van een akoestische band, dan wordt er zeer waarschijnlijk minder gebruik gemaakt van lasershows. Treedt er een band of artiest op met een zeer uptempo repertoire, dan is deze keuze veel logischer.

Licht en geluid met het oog op bezoekers

Het allerbelangrijkste is de bezoeker. Ook de artiest weet dit: deze speelt immers voor de bezoekers van het concert. Vinden die er niks aan, dan komen zij waarschijnlijk de volgende keer niet meer. En tegengesteld: vinden zij het helemaal te gek, dan zullen zij zeker de volgende keer ook aanwezig zijn. De bezoekers hebben een bepaalde verwachting alvorens zij naar het concert gaan. Wordt deze verwachting waargemaakt, of zelfs overtroffen, dan is het doel gelukt. Vaak kijken mensen al langere tijd uit naar het concert. Belangrijk is dus, dat alles tot de puntjes wordt gepland en verzorgd.

Ga voor een ervaren partner in licht en geluid

Een ervaren partner in licht en geluid kan jou helpen om het ideale resultaat te bereiken. Vertel hen je ideeën en zij zullen je adviseren over de meest passende apparatuur. Zo weet je zeker dat je goed voorbereid een evenement kan organiseren. Belangrijk is dat je de bezoekers altijd in ogenschouw neemt. Kies daarom voor het gebruik van het juiste licht en geluid om een perfect resultaat te behalen.

https://www.ampco-flashlight.com/nl/huren/licht-en-geluid/