Free Discovery
Image default
Bedrijven

De master Architectuur

Aan de Academie van Bouwkunst in Amsterdam kun je de fijne master Architectuur volgen. Deze opleiding neemt je mee in de bijzondere wereld van de architectuur. Ontwikkel jezelf en leer te denken als een ruimtekunstenaar. Je zult worden opgeleid tot een architect met een brede kijk. Een architect die zijn stempel drukt, inspireert, mogelijkheden ziet en durft te kiezen. Het is absoluut de moeite waard om informatie op te vragen als je een carrière als ruimtekunstenaar voor je ziet.

Dompel jezelf onder

Veel studenten die onderwijs volgen aan de Academie hebben een bijbaantje bij architect Amsterdam bijvoorbeeld. Zo combineren ze de studie met werk. Dit is fijn, omdat je terechtkomt in een groot netwerk van onder andere vakgenoten. Ook blijven veel studenten nadat ze zijn afgestudeerd betrokken bij de opleiding en de Academie. Dit zorgt voor een zeer gemoedelijke en persoonlijke sfeer en energie. De Academie verzorgt overigens ook de masteropleidingen Stedenbouw en Landschapsarchitectuur.

Aanmelding en toelating tot de master

Je zou op drie mogelijke manieren toegang kunnen krijgen tot deze waardevolle masteropleiding. Heb je een bachelor- en/of masteropleiding gevolgd in Nederland en sluit deze aan op de master, dan heb je een toegangsticket. Bepaalde andere opleidingen in combinatie met relevante werkervaring bieden ook toegang. Je hebt in dat geval echter eerst een toelatingsgesprek. Deze gesprekken vinden plaats met het hoofd van de opleiding en de studieadviseur. Zij bepalen of je motivatie en je portfolio matchen met de opleiding. Tot slot kun je toegelaten worden als je een buitenlandse bachelor- of masteropleiding hebt afgerond die goed aansluit op de master Architectuur.

Programma na je studie

Zodra je je diploma behaald hebt, kun je niet meteen als architect aan de slag gaan. Je volgt vaak eerst een zeer uitgebreid programma om zo de fijne kneepjes van het vak goed te leren. Zo word je echt klaargestoomd. Gedurende dit programma leer je van alles in de praktijk. Ook ga je projecten uitvoeren voor opdrachtgevers, zoals bijvoorbeeld een architect in Amsterdam.

https://basvogelpoel.nl/