Free Discovery
Image default
Bedrijven

Container huren? Denk dan hieraan!

Wil je een container huren, omdat je nogal wat bouwafval krijgt de aankomende tijd? Dan zijn er een aantal zaken waar je aan moet denken. Volg je de tips hier uit dit artikel: dan voorkom je een hoop gedoe.

Vergunning

Ten eerste moet je helder hebben of er een vergunning nodig is voor het plaatsen van een container. Het is niet zomaar dat het altijd mag. Wanneer mag het zondermeer wel? Dat is natuurlijk als het op jouw eigen grond wordt geplaatst. Maar er zijn soms ook omstandigheden waarin dat niet mogelijk is.

Wil je de container op gemeentegrond plaatsen? Zoals bijvoorbeeld op de stoep, op straat of op een stuk grond van de gemeente? Dan moet je uitzoeken wat de regels zijn binnen de gemeente waaronder dit valt. Neem contact op met de gemeente of kijk op de website van de gemeente hoe je hier toestemming voor kunt krijgen.

In sommige gemeentes volstaat namelijk een belletje voor toestemming. In andere gemeentes is het wat meer werk. Dan moet je een vergunning of ontheffing aanvragen. Het advies is wel om braaf de regels te volgen. Stel dat er namelijk een klacht komt en jouw container moet ineens weg, dan heb jij ineens geen container meer om het afval te storten. Vertraging met de bouw kan natuurlijk flink geld kosten.

Van leeuwen containers

Waar je ook aan moet denken is om op tijd de container aan te vragen. Daarmee voorkom je ook bouwvertraging. Vervolgens moet je uitzoeken hoeveel containers je nodig hebt en hoe lang je deze nodig hebt. Wees ook hier niet te zuinig met de tijd. De huur is vaak verbonden aan een maximale tijd. Kijk dus goed bij een aanbieder van bijvoorbeeld van leeuwen containers wat mogelijk is.

Tip: denk ook bijvoorbeeld aan het kopen van een afdekzeil bij van leeuwen containers. Zo voorkom je dat anderen snel afval in jou van leeuwen container gooien. Ook is het een stuk veiliger. Het is ook minder uitnodigend voor kinderen in de buurt, om erin te spelen. Dat kan anders natuurlijk ook gevaarlijke situaties opleveren.

https://www.afvalcontainersvlk.nl/