Free Discovery
Image default
Woning en Tuin

Verschillende soorten gordijnen

Verschillende soorten gordijnen

Wanneer u een gordijnenwinkel binnenloopt dan kijkt u vooral naar de kleur, dat is het eerste dat opvalt. Maar er zijn behalve de kleurkeuze nog veel meer mogelijkheden met gordijnen. Welk soort stof gaat u kiezen? Hoe ga ik het ophangen? En heeft u al nagedacht welke plooi u wilt? Zo zijn er veel verschillende soorten gordijnen.

Te beginnen met welke plooi u zoekt. Er is een enkele plooi, dit is de goedkoopste variant. Naast de prijs heeft dit gordijn wel een aantal voordelen. Er wordt minder stof gebruikt waardoor het pakket ook kleiner wordt. daarnaast is een enkele plooi ook wel weer strak en modern. Dan is er de dubbele plooi, deze ziet u vrijwel overal. Vooral bij ouderen is dit veel gekozen. De dubbele plooi geeft een klassieke look en een mooi vol gordijn. Dan is er ook een nieuwere plooi, namelijk de wave plooi. Bij de wave plooi zijn er mooie gelijkmatige golven in de gordijnen. Ze lijken dan op gordijnen met ingeslagen ringen qua vorm. Dit geeft een moderne look aan het gordijn. Of kies voor een landelijke uitstraling door te kiezen voor gordijnen met ringen. Hierbij zijn er ringen in het gordijn geslagen. Deze gordijnen hangen altijd aan een roede wat het plaatje mooi compleet maakt.

– Enkele plooi

– Dubbele plooi

– – Wave plooi

– Ingeslagen ringen

Bij de gordijnen met ingeslagen ringen wordt er altijd gebruik gemaakt van een gordijnroede. Maar bij een enkele en dubbele plooi kan het worden opgehangen aan een eenvoudige gordijnrail. Het kan ook gemonteerd worden aan een luxere railroede, bijvoorbeeld in de kleur RVS. Een hele klassieke uitvoering is geplooide gordijnen aan een gordijnroede met ringen. Bij de gordijnen met wave plooi komen ze altijd onder een rail of een mooie railroede te hangen. Kies dan een railroede die past in uw woning, bijvoorbeeld stoer zwart.

– Rails

– Railroedes

– Roede met ringen

– Gordijnroede

Daarnaast moet er nog een keuze gemaakt worden of de gordijnen een voering krijgen. Met een voering bescherm je de gordijnstof extra. Ook geeft het een vollere look aan het gordijn. Een verduisterende voering wordt dan weer toegepast voor slaapkamers. Ook kan deze voering worden gebruikt als isolatie of voor een goede akoestische werking. Denk ook eens aan de onderafwerking van een gordijn. vaak wordt een transparante of inbetween gordijn afgewerkt met een loodveter. De overgordijnen krijgen vaak een onderzoom. Maar u kunt dit ook zelf kiezen, net wat u mooi vindt.Lees dit artikel eens over taupe vouwgordijnen en gordijnen ter inspiratie.

Kortom, er is veel te kiezen in gordijnenland. Laat u zich daarom eerst eens goed voorlichten wat er allemaal mogelijk. Neem er gerust de tijd voor, want de meeste gordijnen blijven 10 tot 15 jaar hangen.

https://blinddesign.nl