Free Discovery
Image default
Woning en Tuin

Laat uw dakkapel lekkage opsporen door een ervaren specialist

Een dakkapel kan door veroudering of beschadiging gaan lekken. Het is belangrijk een lekkage tijdig te verhelpen, want water kan veel schade aanrichten en hoge reparatiekosten veroorzaken. Soms kunt u zelf de lekkage opsporen, maar dakkapel specialisten beschikken over de juiste apparatuur waardoor het detecteren van een lek in de dakkapel nog eenvoudiger wordt. Bovendien kan dit zonder hak- en breekwerk en kan het lek al vaak direct worden opgelost. Hoe kunt u zelf dakkapel lekkage opsporen en wat kunnen dakkapel specialisten voor u betekenen?

Zelf de dakkapel lekkage opsporen

Heeft u geen hoogtevrees en een ladder, dan kunt u zelf het dak opgaan om te kijken of u het lek aan de dakkapel kunt opsporen. Toch is het aan te raden om een dakkapel specialist in te schakelen om valgevaar te voorkomen. Deze kan dan vaak al direct het lek voor u repareren. Zij nemen altijd ruim voldoende voorzorgsmaatregelen om hun veiligheid te waarborgen. Gaat u toch zelf het dak op, dan kunt u bij uw inspectieronde:

  • Het dak inspecteren: de afvoeren, schoorsteen, gevelaansluiting met de buren, dakbedekking, nokvorst en eventuele dakdoorvoeren, koepels of lichtstraten.

  • De zijwangen onderzoeken: zitten ze goed vast?

  • Het lood controleren: zijn de loodslabben onderaan de dakkapel niet gescheurd of opgewaaid?

  • De kozijnen nalopen: Zit er kitwerk los of is het verfwerk beschadigd?

Hoe dakkapel specialisten het lek detecteren

Dakkapel specialisten kunnen in bijna alle gevallen in 1 sessie de dakkapel lekkage opsporen, dankzij gebruik van moderne apparatuur. Dit kan zonder hak en breekwerk doordat zij naast visuele inspectie gebruikmaken van technieken zoals vochtmeting, kleurstofdetectie, rookproeven, thermografie, ultrasone geluidsgolven en endoscopie. In de meeste gevallen wordt het lek vervolgens direct verholpen. Door dakkapel specialisten te vergelijken op dakkapelplaatsenvergelijker.nl bespaart u niet alleen op reparatiekosten wanneer het lek voor houtrot of andere beschadigingen zorgt, maar ook op de kosten van de detectie en reparatie van het lek. Binnen een dag heeft u de offertes van diverse erkende specialisten al in huis, waardoor u tot wel 40% kunt besparen op de kosten voor dakkapel lekkage opsporen en repareren.

Soms is een dakkapel renovatie beter

Een lekkage kan natuurlijk gebeuren, maar wanneer uw dakkapel al oud is kunt wellicht overwegen om uw dakkapel te laten renoveren. Oude panelen worden dan vervangen door nieuwe, het dak wordt flink aangepakt en indien gewenst de kozijnen vervangen. Op die manier voorkomt u een nieuwe lekkage en geniet u langer van uw bestaande dakkapel. Via de onderstaande link vindt u alle informatie die u nodig heeft. 

https://www.dakkapelplaatsenvergelijker.nl/blog/dakkapel-renovatie/