Free Discovery
Image default
Woning en Tuin

Hoe vaak moet je de verwarming van een waterbed vervangen?

Wanneer u gezond wil slapen, dan is een waterbed daar bijzonder geschikt voor. Wanneer u op een waterbed gaat liggen, dan zal dat uw lichaamshouding aannemen en het lichaam op de belangrijke plaatsen goed ondersteunen. Wanneer u vindt dat na een bepaalde periode het bed te hard is, dan kunt u door de hoeveelheid water te veranderen de hardheid regelen. Het is een heerlijk bed, omdat u op een warm matras gaat liggen. Dat zal het slapen bevorderen. De temperatuur van het water kunt u zelf instellen.

Als een waterbed verwarming stuk is

Een waterbedverwarming heeft een lange levensduur. Een waterbed verwarming gaat ongeveer net zo lang mee als het waterbedmatras: zo’n 8 tot 10 jaar. Na die periode zullen de elementen harder moeten werken om de juiste hoeveelheid warmte af te geven. Dat houdt in dat ze meer energie gaan verbruiken. Daardoor zullen de stroomkosten stijgen. Dan wordt het tijd om te overwegen of de verwarmingselementen vervangen moeten worden. Het komt ook voor dat zo’n verwarming stuk gaat. Als dat het geval is, dan moeten de verwarmingselementen zeker vervangen worden. Het vervangen van de verwarmingselementen is niet moeilijk, maar vergt wel veel tijd. U moet het volledige watermatras leegpompen en uit het waterbed halen. Het is verstandiger, als uw het waterbed toch al zo’n 10 jaar heeft, om het waterbedmatras met de verwarming opnieuw aan te schaffen.

De stappen die u moet nemen als u een waterbed verwarming vervangt

U moet op de eerste plaats de stekker uit het stopcontact halen en de thermosstaat van het verwarmingselement loskoppelen. Als u dat doet, dan kunt u de stekker gemakkelijker door de opening van de tijk halen. Daarna kunt u met een waterpomp het watermatras leegpompen. Als het helemaal leeg is, dan kunt u het waterbedmatras opvouwen en uit het bed tillen. Kijk naar het type waterbed dat u heeft. Het kan zijn dat u de veiligheidsvoering van de schuimranden moet losmaken of soms de schuimranden moet verwijderen. Kijk daarvoor in de handleiding van het waterbed. Daarna moet u de oude verwarmingselementen verwijderen.

Het plaatsen van de nieuwe verwarmingselementen

Als de oude verwijderd is, kunt u de nieuwe waterbed verwarming plaatsen. Als het geheel is aangesloten, kunt u de verwarmingselementen weer testen door de stekker in het stopcontact te steken. Wanneer de elementen warm worden, kunt u daarna de stekker uit het stopcontact halen en het waterbed weer opbouwen. Voor het bevestigen van de veiligheidsvoering moet u de volledige voering over de hoeken van het waterbed vouwen. Voor het vullen van het waterbed heeft u een vulset nodig. Gebruik bij het vullen handwarm water. Vergeet na het vullen van het waterbed het niet te ontluchten. Wanneer alle werkzaamheden zijn verricht, kunt u weer heerlijk genieten van uw verwarmd waterbed.

Wilt u ook uw waterbed verwarming vervangen? Neem dan een kijkje op deze pagina en neem contact op met La Luna Waterbedden.

https://lalunawaterbedden.nl/waterbed-verwarming-vervangen/