Free Discovery
Image default
Vervoer en transport

Er komt veel kijken bij een verhuizing

Een verhuizing organiseren brengt altijd de nodige stress en spanning met zich mee. Na de euforie van het vinden van een nieuw stekje volgt meestal een lichte vorm van paniek. Er staat u nog zoveel te doen dat het overzicht al snel verloren dreigt te gaan. Wat u dan vooral niet moet doen, is aan verschillende taken halsoverkop beginnen zonder plan. Wat u wel kunt doen, is de tips hieronder doornemen en uw verhuizing stressvrij organiseren, plannen en uitvoeren.

De voorbereiding

Het mag dan wel een huizenhoog cliché zijn, ook bij een verhuizing geldt dat een goede voorbereiding al de helft van het werk uitmaakt. U kunt hier al mee beginnen vanaf het moment dat u weet dat u gaat verhuizen. Een goede voorbereiding zorgt ervoor dat u zonder zorgen naar uw verhuizing kunt toeleven omdat u weet dat aan alles gedacht is. Het opmaken van een handige en volledige checklist zal u helpen om niets over het hoofd te zien.
Wat komt aan bod tijdens de voorbereiding:

  • het opmaken van een lijst van alle mensen en diensten die moeten verwittigd worden
  • het zorgen voor voldoende verpakkingsmateriaal en al starten met het inpakken van zaken die u niet gebruikt
  • het op zoek gaan naar helpende handen voor de verhuizing
  • het reserveren van een verhuiswagen en verhuislift
  • het contacteren van een professionele verhuisfirma

De dag van de verhuizing

Op de dag van de verhuizing zelf is het van groot belang de kalmte te bewaren en ervoor te zorgen dat er efficiënt gewerkt kan worden. Dit doet u door iedereen die u meehelpt specifieke taken toe te bedelen. Zo bent u er zeker van dat alle klusjes gedaan werden en lopen de verschillende aanwezigen elkaar niet in de weg. In het ideale geval hebt u iemand die de hele verhuizing kan coördineren en die aanwijzingen kan geven om planmatig te werk te gaan.

De verdere opvolging

Dat u de eerste dagen in uw nieuwe woning een vorm van chaos zult ervaren, zal u wellicht niet verbazen. Ook hier is kalmte en planmatig te werk gaan de boodschap. Start met het uitpakken van de belangrijkste zaken en met het inrichten van de meest gebruikte kamers. Hoe meer u het werk ziet opschieten, hoe gemotiveerder u zult zijn om verder te doen en uw nieuwe stekje helemaal naar wens in te richten. Voor u het weet bent u door de verhuisdozen heen en kan het nieuwe hoofdstuk beginnen.

Keurmerkverhuizer.n, uw partner in een zorgeloze verhuizing

Wilt u dat uw verhuizing helemaal vlekkeloos verloopt? Vraag dan vandaag nog een vrijblijvende offerte aan bij Keurmerkverhuizer.nl.

Met een jarenlange kennis en ervaring neemt het team van verhuizers u alle zorgen uit handen. Van het inpakken en demonteren van de meubelen, over het transport naar de nieuwe woning tot het monteren en plaatsen van uw spullen op het nieuwe adres, u kunt op Keurmerkverhuizers.nl rekenen om uw verhuizing efficiënt, vlot, veilig en zonder zorgen te laten verlopen.