Free Discovery
Image default
Tuin en buitenleven

Bent u van plan een beukenhaag te planten?

De beukenhaag is al sinds jaar en dag een uiterst populaire haagplant. Met glanzend groen of rood blad herkent u de beukenhaag uit duizenden. De plant vormt een perfecte afscheiding: hij creëert een natuurlijk sfeer en doet het als inheemse plant eigenlijk altijd goed. Bent u op zoek naar een goede oplossing voor uw tuin? Dan kunt u bijna niet om de beukenhagen heen. Meer informatie over de hagen van Roelands Boomkwekerijen B.V. vindt u hier.

Het planten van de beukenhaag

De beukenhaag (fagus sylvatica) is een plant die van nature veel voorkomt in Nederland. Dat maakt het een makkelijke plant, die u in principe het hele jaar door kunt planten. Het beste moment daarvoor is in de herfst of winter, tussen oktober en half april. Dan zijn de planten in rust en kunnen ze geleverd worden met blote wortels. De rest van het jaar zijn de planten in potgrond leverbaar. Plant u de beukhagen dicht bij elkaar in de juiste structuur? Dan heeft u binnen de kortste keren een overtuigende, dichtbegroeide haag.

Verzorging van beukenhagen

Zoals alle planten hebben ook beukenhagen een goede verzorging nodig. Bij Roelands Boomkwekerijen bestelt u niet alleen een beukenhaag van de beste kwaliteit, maar ontvangt u daarbij ook handige tips over de verzorging van de plant. Wilt u namelijk blijven genieten van een mooie haag? Dan is het bijvoorbeeld zaak om die op tijd bij te voeden met een meststof. Zeker als de planten net uitgezet zijn, is extra voeding welkom. De planten kunnen dan sneller herstellen en verder groeien. Mesten kunt u het beste doen in het najaar. Zo legt u namelijk een voorraadje aan voor de planten, om de koude wintermaanden beter te overleven.

Laat uw beukenhaag snel leveren

Wilt u graag zo snel mogelijk genieten van mooie beukenhagen? Dan bestelt u deze bij Roelands Boomkwekerijen B.V. U profiteert bij dit bedrijf altijd van een snelle levering. Bovendien beloven ze u de laagste prijs. U plaatst uw bestelling eenvoudig via de website en geniet binnen de kortste keren van een mooi beukenhaag.