Free Discovery
Image default
Sport

Zet de eerste stap naar een carrière als leefstijlcoach

Je zou ervan versteld staan als je wist hoeveel mensen zich niet 100% goed in hun vel voelen en dringend op zoek zijn naar verandering. Ongezonde gewoontes, een slechte nachtrust, onvoldoende beweging en te veel stress zijn allemaal factoren die het welzijn beïnvloeden. Het is moeilijk om routines die je al zo lang gewoon bent te doorbreken en dus gaan steeds meer mensen op zoek naar iemand die hen daarbij kan en wil helpen. Door een opleiding tot leefstijlcoach te volgen, help jij binnen de kortste keren ook tal van mensen op weg naar een nieuwe leefstijl.

Wat is een leefstijlcoach

Het is de taak van een leefstijlcoach om ervoor te zorgen dat mensen leren hoe ze betere keuzes kunnen maken dan ze nu doen. Voeding, stress, rust, beweging, slaap en ontspanning zijn stuk voor stuk eigen keuzes en daar moeten de mensen die een leefstijlcoach begeleidt zich van bewust worden. Het is dus niet zo dat deze coach aan mensen gaat zeggen wat ze moeten doen, nee het gaat om het begeleiden in het veranderen van vaste routines.

Het mooie en meest waardevolle aan deze vorm van coaching is dat er op verschillende vlakken gewerkt wordt. Sportopleidingen, voedingsopleidingen, coachingsopleidingen en dergelijke spitsen zich vaak toe op één aspect zonder het geheel onder de aandacht te brengen.

Hoe kun jij zorgen voor een mooie wending in je carrière?

Wil jij graag mensen helpen in het maken van gezonde en bewuste keuzes die hun hele leven veranderen? Dan is de opleiding tot leefstijlcoach je op het lijf geschreven. De opleiding stelt je in staat om op een eigen en unieke manier je cliënten te begeleiden, ondersteunen en motiveren in bepaalde gedragsveranderingen. De combinatie van theorie en praktijk stoomt je helemaal klaar voor die nieuwe wending in je professionele leven. Voorkennis heb je hier niet voor nodig, je inzet en motivatie maken van dit verhaal een succes. Sport opleidingen en cursussen over voeding bijvoorbeeld kunnen je wel een basis geven om verder te bouwen, maar noodzakelijk zijn ze niet.

Na het volgen van de opleiding en het succesvol slagen in het examen mag jij jezelf met trots een leefstijlcoach noemen en kan het echte werk beginnen.

Ben je al langer op zoek naar een opleiding waarmee je echt het verschil kunt maken, dan heb je er hier vast en zeker eentje gevonden. De voldoening die je hieruit haalt en de vooruitgang van je cliënten zullen je elke keer opnieuw aanzetten tot mooie verwezenlijkingen.