Free Discovery
Image default
Financieel

De voordelen van het uitbesteden VvE beheer Rijswijk

Welke voordelen zitten er aan het uitbesteden van het beheren van het VvE door VvE Rijswijk? Allereerst kost het uitbesteden van het beheer geld. Door geld te besteden aan het beheer voorkomt u dat het gebouw gaat lijden aan achterstallig onderhoud. Want achterstallig onderhoud kan leiden tot grote schade. Neem als voorbeeld een houten kozijn. Wanneer deze niet elke 4-6 jaar opnieuw schildert kan het kozijn gaan rotten doordat er vocht in het hout trekt. Een houten kozijn is gaat lang mee wanneer deze goed onderhouden wordt. Door goed onderhoud bespaart u geld. Wanneer u alle kozijnen moet gaan vervangen door houtrot lopen de kosten al gauw op.

Loop minder risico

Niet alleen bespaard u een hoop geld door het gebouw te onderhouden. U hoeft zelf niets te doen wat betreft het onderhoud van het gebouw. Het wordt allemaal voor u geregeld. U krijgt inzicht in de werkzaamheden aan en rondom het gebouw. Daarnaast krijgt u een overzicht voor het te reserveren budget aan onderhoud voor het gebouw. Verder regelt de beheerder ook de zaken op het juridische en technische vlak. Verder zorgen zij er ook voor dat de verzekeringen geregeld zijn en treden op als neutrale partij tussen alle eigenaren. Het bespaart u simpelweg een hoop tijd en gedoe. De voordelen op een rij:

  • Ontzorging
  • Kostenbesparing
  • Tijdsbesparing
  • Inzicht
  • Communicatie
  • Samenwerking

Een actieve VvE

Het uitbesteden van het beheer zorgt ervoor dat er daadwerkelijk actie wordt ondernemen in het gebouw. Het komt vaak voor dat een VvE slaapt. Dat betekent dat de VvE niet actief bezig is met het beheer van het gebouw. Daarbij komt dat de verantwoordelijke in veel gevallen ook nog in het gebouw woont. Wanneer dit zo is, is de stap er naar toe een stuk groter. Het is niet makkelijk om een medebewoner aan te spreken over achterstallig onderhoud. Door het beheer extern uit te besteden krijgt het hele gebouw te maken met een extern bestuurslid. Hierbij ligt de drempel tot het ondernemen van actie veel lager. Bent u nog zoekende naar een

VvE beheer in Den Haag? Ektiv is een beheerder in Den Haag en omgeving.

https://www.ektiv-vvebeheer.nl/