Free Discovery
Image default
Woning en Tuin

Voorkomen van geluidsoverlast bij een Decorvloer laminaat

Een Decorvloer goedkoop laminaat is praktisch, het gemakkelijkst in te leggen en ziet er ook schittert uit. Een probleem is dat er wel geluid overlast dooreen kan komen bij geen maatregelen. Je hebt er heel snel geluidshinder zonder een goed laminaat ondervloer. In het Bouwbesluit bestaat vastgelegd dat de geluidsoverlast van het contactgeluid (het geluid door aansluiting met den vloerbedekking zoals schoen met hakken) minstens met 10 decibel gereduceerd moet worden. Hoe hoog den isolatie index van contactgeluid van den betreffende onderbouwing bestaan verschillend.

Goede onderbouwing

Wanneer je in een appartement of huis ofschoon eentje sterk isoleerde dekvloer heeft, dan kan den geluidsisolatie niet voorts verhoogd worden. Wanneer jij dan nog een verende laag aanbrengt vermag deze averechtse werking. Bedrijven kunnen het contactgeluidsniveau plus de isolatie index van het contactgeluid meten met daarvoor een bestemmen hamerapparaat. De ondervloer heeft in verschillende soorten. Je hebt bijvoorbeeld matten van minerale wol, rubbervlokken of polyurethaanvlokken, rubber panelen boekvorm inclusief hars, houtvezelplaten, flexibele onderlaag van polyethyleen of noppen van elastomeer of polyurethaan.

Geluidsdemping laminaat contactgeluid

Decorvloer laminaat goedkoop ondervloeren leveren zo 10 tot 12 decibel geluiddemping. Let er bij het uitpikken van een ondervloer vooral op dat dit ook op laminaat zijn getest en of de contactgeluidverbetering wordt uitgedrukt. Wanneer de geluiddemping ter Lw staat vermeldt kun jouw gemakkelijk misleid worden omdat dit nummer meerdere keren hoger liggen dan den waarde, Je hebt bij Decorvloer.nl ondervloeren per 2 euro per vierkante meter niet te min ook met luxe ondervloeren van 10 euro per m2.