Free Discovery
Image default
Vakantie

Wat is een milieusticker, en waarom heb je het nodig?

Je gaat binnenkort op vakantie naar Frankrijk, en kwam opeens iets langs: Een milieusticker Frankrijk. Wat is het eigenlijk? Wat kan je ermee? Waarom wordt er gezegd dat het verplicht is? Een milieusticker is belangrijk in Frankrijk om te hebben. Dit is niet omdat het een leuk sticker is of zoiets, maar er zijn gebieden in Frankrijk waarmee je deze stickers nodig hebt, anders kom je niet binnen! Zo zien ze of jouw auto milieuvriendelijk is of niet. Gelukkig zijn er online veel sites die het aanbieden om je eentje te verkopen, ze hoeven alleen informatie over jou en jouw auto te hebben en dan gaan ze aan de slag.

Klimaatverandering en de belang daarvan

Wat is de reden waarom deze zones bestaan waarbij je de sticker dus noodzakelijk nodig hebt? Dit is niet alleen omdat veel uitstotende auto’s vervelend zijn voor mensen in de straat, maar ook omdat ze verschrikkelijk slecht zijn voor het klimaat. Je hebt waarschijnlijk via meerdere bronnen gehoord dat er op dit moment klimaatverandering plaatsvindt, en ze voorspellen dat dat aan het einde van de eeuw rond 3 graden kan zijn. Dit klinkt niet als veel, maar is genoeg om te voorkomen dat wij Nederlanders ooit weer sneeuw krijgen, en dat landen steeds meer natuurrampen krijgen.

Ook in andere landen een sticker?

Hoewel Frankrijk de enige nu is die zo’n soort sticker vraagt, is de kans dat dat in de toekomst verandert. De Europese Unie zit te bedenken of ze een vergelijkbare wet willen, en hoe ze dat dan gaan implementeren. Als de EU het aanneemt betekent dat in Nederland de wet dus ook komt. Gelukkig zijn er meerdere plannen in de toekomst om te voorkomen dat de klimaatverandering erger wordt, en dan hebben we allemaal met de elektrische auto’s van de toekomst geen stickers meer nodig. Jammer genoeg gaat dat nog een tijdje duren, dus voor nu moeten we wel met milieusticker werken.