Hardlopen de ideale bezigheid tegen stress

Stress is tegenwoordig een pandemie. Vele mensen gaan er aan onderdoor en komen met een burn-out thuis te zitten. Hoewel de oorzaak van de stress weg moet worden genomen om langdurig uitval van werk te voorkomen, kan men ook aan symptoombestrijding doen. Wat is nu de beste manier om stress te bestrijden? Volgens velen is dat hardlopen. Ja, hardlopen. Voor sommigen is het een verschrikking, voor anderen een verslaving, maar waarom is het nu zo goed voor ons?

Het effect van hardlopen op je geest

Ten eerste omdat je er zelfvertrouwen van krijgt. Zolang je je trainingsschema langzaam opbouwt, zal je waarschijnlijk veel persoonlijke overwinningen behalen. Dat is goed voor je ego. Loop je te hard van stapel, dan kun je juist teleurgesteld raken. Daarom zul je vooral in het begin veel geduld moeten hebben en niet teveel van jezelf eisen. Daarnaast is hardlopen de perfecte manier om je hoofd leeg te maken. Hoewel je het eerste kwartiertje misschien nog aan het piekeren bent, zul je merken dat je na een tijdje eigenlijk nergens meer aan denkt; je bent met je lichaam bezig en geeft je geest de broodnodige rust.

Het effect van hardlopen op je lichaam

Ook je hormoonhuishouding wordt goed opgeschoond door een hardloopsessie. Zo blijkt dat na 20 minuten hardlopen de hoeveelheid cortisol in het lichaam vermindert. Cortisol, beter bekend als het stresshormoon, kan schadelijke gevolgen hebben voor het lichaam, indien het in te hoge mate en voor langere tijd geproduceerd wordt. Cortisol komt vrij bij stress en een teveel aan stress, zorgt voor een teveel aan cortisol. Hoe bestrijd je dit? Onder andere door te gaan hardlopen. Zorg hierbij wel voor de juiste hardloopkleding en hardloopschoenen. Als vrouw heb je andere schoenen nodig dan als man zijnde. Bekijk hier het antwoord op de vraag: wat zijn de beste hardloopschoenen?

Hardlopen ruimt niet alleen op, het geeft je ook een extraatje. Zo komt ‘het gelukshormoon’ dopamine vrij tijdens het rennen. Ook de serotonine- en endorfinespiegel zullen verhogen, waardoor je een fijn, gelukzalig gevoel krijgt. Hierdoor kan je de wereld net weer een beetje beter aan. Om goed van alle positieve effecten van hardlopen te genieten, is het aan te raden om drie keer per week ongeveer een uur op pad te gaan.

Ruil uw trage hometrainer in voor een spinningbike die u koopt bij de specialist

Wanneer trainen op de hometrainer niet langer een uitdaging is, kunt u kiezen voor een van d andere toestellen zoals spinningbikes van een webshop als Hometrainer.nl. Spinning wordt gekenmerkt door afzien en vetverbranding op hoog niveau. Combineer dit met opzwepende muziek en u bent klaar om te spinnen. Het is een manier om in drie kwartier tot uur het uiterste van uzelf te vragen en zorgt ervoor dat u supersnel resultaat ziet. In een gemiddelde spinningles verbrand u zo’n 800 tot 900 calorieën. Geeft u de voorkeur aan wat rustiger trainen op een hometrainer? Dan bent u ook op het juiste adres bij de specialist. Bij Hometrainer.nl bieden ze u de beste hometrainer van merken als Kettler, Tunturi en Flowfitness. Gaat u voor de hometrainer of past spinning beter bij u? Bestel nu uw crosstrainers, roeitrainers en andere apparaten bij deze specialist.

Train in uw eigen huis met een hometrainer of loopband!

Gaat u liever thuis even lopen op de loopband in plaats van te trainen en fietsen op de hometrainer? Dat kan! Bestel dan uw loopband bij een specialist als Hometrainer.nl. Zij bieden u naast een hometrainer van merken als Tunturi, Flowfitness en Kettler, ook de beste loopbanden, ligfietsen, spinningbikes en andere fitnessapparatuur. Op loopbanden kunt u lekker joggen, wandelen en hardlopen. Het is een efficiënte manier om in conditie te komen of te blijven. Daarnaast is het voor veel hardlopers een manier om hun hoofd leeg te maken. Hoe fijn is het dan als u lekker kunt hardlopen in de veiligheid van uw eigen huis en zonder wisselende weersomstandigheden? 

Bestel roeitrainers, een hometrainer of andere fitnessapparatuur in een webshop

Als u uw belangrijke spiergroepen eenvoudig wilt trainen en wilt sporten buiten de sportschool, kunt u dat doen met een hometrainer, maar ook roeitrainers zijn hier zeer goed voor geschikt. Met een roeiapparaat traint u een stuk intensiever dan met andere fitnessapparatuur zoals een hometrainer. Daarnaast maakt u met en roeitrainer een vloeiende beweging en dat zorgt voor minimale belasting van de spieren en gewrichten. Ook gebruikt u een groot gedeelte van uw spiermassa en heeft u een hoge vetverbranding. Heeft u al zin om aan de slag te gaan met de roeitrainer? Bestel deze dan bij een webshop als Hometrainer.nl. Zij bieden u de perfecte roeitrainer of hometrainer van merken als Kettler, Tunturi en Flowfitness.