Moderne Kindergrafsteen voor je baby

Kindergrafsteen voor je baby

Een kindergraf voor je baby moeten laten ontwerpen? Het zal je maar overkomen. Lees hier hoe Memorabel afscheidsmonumenten dat samen met nabestaanden doet. De nabestaanden bepalen hoe het ontwerp voor het grafje van hun kindje wordt  Ook bij de uitvoering en de plaatsing van het kindergrafmonument op de begraafplaats zijn de nabestaanden nauw betrokken.

De ouders Nynke en Hielke  kwamen langs op mijn atelier en vertelden over de tragische gebeurtenissen rondom hun dochtertje Froukje. Hoe na een probleemloze zwangerschap en bevalling er ineens serieuze onverwachte gezondheidsproblemen blijken te zijn.

Een blije gebeurtenis verandert al snel in een nachtmerrie. Froukje wordt helaas maar een paar dagen oud. 

Kindergrafmonument met Vogel 

Froukje was als een mooi vogeltje dat kwam aanvliegen, eventjes landde en weer wegvloog. Op de overlijdens kaart stonden dan ook twee speels vogeltjes die dit verbeeldden.

Op het grafje wilden de ouders een passend monumentje. In het kindergrafmonument wilden ze graag ook de afdruk van de handjes van Froukje verwerken; en het monument moest tweetalig Nederlands en Fries

Een schets gaf aan waar de gedachten van de ouders aanvankelijk naar uit gingen. 

>>>>>>>>>Meer grafmonumenten met vogels <<<<<<<<<<<<<

Ontwerpen babygrafsteen

Op basis van deze tekening maakten we een aantal kleine ontwerpjes in karton voor het babygraf die in later in  RoestVastStaal uitgevoerd zouden kunnen worden.

Een paar weken na onze eerste ontmoeting presenteerde ik een aantal modelletjes. Hoewel ze klein waren gaven ze al een goede indruk van hoe het grafmonument voor Froukje zou worden:

Een wolk van vlinders (of zijn het hartjes?) die haar naam dragen had de voorkeur.

Ontwerp grafmonument op ware grootte

Vervolgens maakte ik het monument nog een keer op ware grootte van karton om te kijken of de verhoudingen in het groot ook klopten.

Op ware grootte bleken de vogeltjes wel erg fors… die moesten veel kleiner worden.

Ook kregen we het idee om het eerste vogeltje op de eerste letter van haar naam te laten landen en de tweede vogeltje vanaf de laatste letter te laten wegvliegen.

De afdrukken van de handjes wilden we op ware grootte laten graveren. 

Met deze aanpassingen kon het echte werk beginnen.

Glazen vogeltjes

Heel wat proefjes waren nodig eer dat het definitieve ontwerp naar ons zin was. Een mooi lief en licht vogeltje….

Tijdens de uitvoering in de werkplaats kwamen de nabestaanden tussentijds langs om de vorderingen te bekijken en de precieze positie van de vogeltjes te bepalen.

Plaatsen RVS Babymonumentje

Tezamen met ouders en grootouders plaatsten het kindermonument voor Froukje op haar babygrafje. Het was op een koude maar heldere dag. Hielke tilde het zware monument uit de auto en droeg het eigenhandig naar het babygrafje. Eigenlijk een te zware last zowel letterlijk als figuurlijk.

Na de plaatsing plantten we bloemen en werden mooie steentjes, knuffels, kaarsen en een ingelijste foto neergezet.

Boekje totstandkoming babygraf

Na afloop maakten we een mooi boekje over het tot stand komen van het RVS Babymonument voor Froukje met foto’s en teksten van de verschillende stadia van eerste schetsen tot plaatsing met de familie

Het was een eer om voor de ouders Nynke en Hielke aan dit monument te werken. Dankzij de goede samenwerking is het monumentje een prachtig en liefdevol eerbetoon aan Froukje geworden.

 

Jeroen Stok
Memorabel Afscheidsmonumenten
info@memorabel.nl
06 49 351 338

 

 

 

https://www.memorabel.nl/

Een effectieve behandeling van dyslexie zonder belemmeringen

Heeft u het idee dat uw kind moeite heeft met het onderwijs op school? Dan is het belangrijk dat u hulp inschakelt. Het effectief behandelen van dyslexie kan in de toekomst belemmeringen voorkomen en zullen de gevolgen van dyslexie beperkt blijven. Uw kind zal namelijk niet enkel op school last hebben van belemmeringen. In de toekomst van uw zoon of dochter, bij een vervolgopleiding of in het bedrijfsleven, kan het belemmerend werken. Daarom schakelt u Trivers – Dyslexie Instituut Roosendaal in, want daar vindt men het belangrijk dat ieder kind een kans moet krijgen om de gevolgen van dyslexie te verhelpen.

Dyslexie behandelen: oefeningen thuis uitvoeren helpt een kind bij omgang dyslexie

Dyslexie is vaak een grote invloed op het leven van uw kind en zijn of haar omgeving. Daarom speelt de thuissituatie van uw zoon of dochter met dyslexie een grote rol bij het leren omgaan met dyslexie. Naast dat een school een handelingsplan opstelt en men bij een specialist, zoals bij Trivers – Dyslexie Instituut Roosendaal, kinderen met dyslexie behandelen, is extra oefenen raadzaam. Hierbij kunt u als ouder zijnde uw kind helpen. Op die manier kan een kind een minimaal technisch leesniveau bereiken waarmee hij of zij vervolgens verder komt in het onderwijs. Dit zal ook enkel positief uitvallen voor de toekomst. Op die manier kan een kind eveneens beter leren omgaan met dyslexie in de thuissituatie.

Ik denk dat mijn kind dyslexie heeft: wat houdt het in en is het te behandelen?

Merkt u steeds meer aan uw kind dat het minder goed gaat op school, al helemaal wanneer het om schrijven en lezen gaat? Maar kunt u de oorzaak niet achterhalen? Dan kunt u Trivers – Dyslexie Instituut Roosendaal inschakelen om een onderzoek te laten uitvoeren om na te gaan of uw kind dyslexie heeft. Dit betekent dat het technisch lezen en/of de spelling moeizaam gaat bij een kind, terwijl hij of zij wel voldoende intelligentie heeft. Het is belangrijk om dyslexie te laten behandelen bij een externe organisatie, zoals Trivers – Dyslexie Instituut Roosendaal, waarbij men kinderen met leesproblemen kan begeleiden en ondersteunen.

U moet echt een ADHD test laten doen als uw kind deze kenmerken heeft

Om zeker te weten of uw kind wel of geen ADHD heeft, is het raadzaam om een test met uw kind te doen. Zo krijgt u als ouder uitsluitsel of uw kind ADHD heeft. Is uw kind vaak hyperactief? Heeft uw zoon of dochter moeite om met andere kinderen om te gaan? Of loopt uw kind wat achter op school? Dan is er een aanzienlijke kans dat uw kind ADHD heeft. Ook problemen met de fijne motoriek en spraakachterstanden kunnen kenmerken zijn die verbonden zijn met ADHD. Wanneer u vermoed dat uw kind ADHD zou kunnen hebben, is het aan te raden om een test te doen om vast te stellen of dat echt zo is. ADHD Instituut Roosendaal is een specialist waar u terecht kunt voor het uitvoeren van deze test. Ook staat deze specialist voor u klaar om uw kind te begeleiden en leren om te gaan met ADHD.

Met een ADHD test komt u erachter of uw kind ADHD heeft

Heeft uw kind ADHD? Dit is een stoornis die in de hersenen zit. Bij kinderen met ADHD werken de hersenen op een andere manier dan normaalgesproken het geval is. Zo geven mensen met ADHD vaak aan dat het een chaos is in hun hersenen. Meer dan eens wordt er gedacht dat ADHD ontstaat door een tekort aan aandacht van de ouders. Dit is echter een groot misverstand! ADHD is namelijk een stoornis die biologisch van aard is. In veel gevallen is het erfelijk bepaald of uw kind te kampen krijgt met ADHD. Heeft u het vermoeden dat uw kind ADHD heeft? Dan is het aan te raden om eens langs een specialist te gaan, zoals ADHD Instituut Roosendaal. Hier kunnen ze een test doen, waardoor u zeker weet of uw kind ADHD heeft. Blijkt dit het geval te zijn? Dankzij de begeleiding van dit instituut leren u en uw kind er op de beste manier mee om te gaan.

ADHD test geschikt voor een kind van alle leeftijden

Wanneer u een kind met ADHD heeft, is het belangrijk dat de ADHD vroeg wordt vastgesteld. Zo kan uw kind zo snel mogelijk professioneel worden begeleid. Door op jonge leeftijd al de juiste begeleiding voor ADHD te krijgen, zorgt u ervoor dat bepaalde sociale en educatieve gevolgen van de stoornis tot een minimum worden beperkt. Daarom is het aan te raden om op tijd een test te doen om eventuele ADHD bij uw kind tijdig vast te stellen. Bij ADHD Instituut Roosendaal kunnen kinderen vanaf 6 jaar al terecht voor de ADHD test én begeleiding. Dat wil niet zeggen dat oudere kinderen niet op begeleiding kunnen rekenen. Dit instituut richt zich namelijk op kinderen en jongeren in de leeftijd van 6 tot 18 jaar. Ook wanneer uw kind al wat ouder is, heeft het dus zeker nut om langs deze specialist te gaan voor het uitvoeren van een ADHD test.

Een kinderspeelhoek inrichten

De leukste speelhoek van Nederland

Supermarkten, woonboulevards, autogarages, klinieken, huisartsen, tandarts en zo kan het rijtje wel doorgaan. Stuk voor stuk plekken waar gezinnen komen en families met kinderen. Hartstikke gezellig natuurlijk, maar met kinderen kan het soms best vermoeiend zijn. Vooral wanneer de ouders rustig de tijd willen nemen om te winkelen. Maar er is een prima oplossing! Met een speelhoek voor kinderen kun je kinderen heerlijk hun gang laten gaan, terwijl pappa en mamma rustig kunnen winkelen. Speelhoek.nl is al jarenlang specialist in het maken van een complete kinder speelhoek voorzien van elk type spelletje. Uitdagend en speels, maar ook leerzaam! Hier volt enkele van onze leukste speelhoek systemen.

Een kinderspeeltoestel voor een kinderdagverblijf

Als er één plek is waar veel jonge kinderen samen komen, dan is dat wel een kinderdagverblijf. Met name in een kinderdagverblijf leren kinderen spelen met andere kinderen. Een belangrijk moment in het leven van een kind. Samen spelen lukt het beste met een speeltoestel waar meerdere kinderen aan kunnen zitten. Een mooi voorbeeld van een speeltoestel is de bekende regenboogspel en de rekentafel of het planet marbles knikkerspel. Het memory spel is weer een goede ‘brain training’ en met het labyrinth spel wordt je getest in inzicht. En dankzij onze playfoot spelstandaard kunnen diverse speelsystemen in iedere ruimte geplaatst worden. Eenvoudig en erg praktisch!

Speelsystemen met interactief touchscreen voor iedere ruimte

Eén van de sterke punten van Speelhoek.nl is het leveren van het zeer gebruiksvriendelijke finger fun interactieve touchscreen. Deze software is uniek, omdat het kinderen laat spelen en tegelijkertijd laat leren. Spelletjes als puzzelen, memory en tekenen bevorderen de ontwikkeling van het kind. Onze software laat het ook toe om je eigen bedrijfslogo, producten of afbeeldingen van je eigen bedrijf terug te laten komen in het spel. Tot slot kunnen ook kinderen ook interactief tekenen, war ze urenlang plezier geeft en zoet houdt.

Speelhoek voor particulieren

Heb je voldoende ruimte in je huis of zelfs een eigen speelkamer ingericht voor je kinderen en hun vrienden? Laat Speelhoek.nl dan een speelhoek maken in woonkamer of slaapkamer. Wij kunnen kant-en-klare speelsystemen leveren en indien gewenst installeren op locatie. Desgewenst maken wij de spelhoek geheel op maat afgestemd aan het interieur.

Maak je bestaande speelhoek compleet

Heb je al een bestaande speelhoek en wil je deze uitbreiden? Ook hiervoor biedt Speelhoek.nl kinderstoelen, tafeltjes en speelhekken waarop meerdere soorten spelletjes op te monteren zijn. Interessant zijn de speelschijven die te monteren zijn op diverse speeltoestellen. Tot slot zijn onze wandspellen een uitstekende ruimte besparende oplossing om als speeltoestel te monderen op locatie.

https://www.speelhoek.nl/