Zo kun je gemakkelijk alle energieleveranciers vergelijken

Je energieleverancier is iets waar de meeste mensen zich niet al te druk over maken. Begrijpelijk, want het is iets waar je in het dagelijkse leven niet vaak over nadenkt. Maar misschien is het goed om dat toch wel eens te doen! De energiemarkt is er namelijk eentje die heel competitief is! En voor jou als energieverbruiker is dat goed nieuws. Dit betekent namelijk dat alle energieleveranciers hun best doen om jou een zo goedkoop mogelijke deal aan te bieden. Was er maar een website waar je gemakkelijk energieleveranciers kon vergelijken! Nou, die is er. Bij Welke Energieleverancier kun je eenvoudig alle energieleveranciers vergelijken en maak jij die overstap gemakkelijk.

Hoe gaat het vergelijken van energieleveranciers in zijn werk?

Wat vind jij belangrijk aan de energie die jij gebruikt? Moet deze groen zijn of ga jij liever voor de laagste prijs? Wanneer je naar de website van Welke Energieleverancier gaat, kun je hier makkelijk op filteren. Het begint met het invullen van jouw postcode en de samenstelling van jouw huishouden. Wanneer je dit gedaan hebt, zie je meteen een overzicht van alle energieleveranciers die op jouw adres kunnen leveren. Maak gebruik van de filteropties om alle energieleveranciers te vergelijken en kies diegene die het beste bij jou past. Zo simpel is het!

Voor het overstappen hoef je niets te doen

Heb jij je beslissing gemaakt over welke energieleverancier het gaat worden? Geef dan aan dat je wilt overstappen en je hoeft niets zelf te regelen! Jouw huidige en nieuwe energieleveranciers regelen de overstap onderling. Zo houden ze rekening met wanneer jouw contract afloopt en kom je nooit zonder stroom te zitten. Wel zo handig! Wil je nog meer weten of heb je vragen? Neem dan gerust contact op met de behulpzame medewerkers van Welke Energieleverancier. Zij geven graag antwoord op al jouw vragen.

Biobrandstof: voordelen en nadelen

Kennismaking met biobrandstof

Biobrandstof is een brandstof die uit organische materialen wordt gewonnen: dierlijke en plantaardige materialen worden omgezet naar een synthetische brandstof. Over het algemeen is biobrandstof goed voor ons milieu. Zeker omdat bio(logische) brandstof al kan worden gebruikt in verbrandingsmotoren die in vervoersmiddelen geplaatst zitten. Als iedereen het echt zou willen, dan kan iedereen hierop rijden.

Hoe bio is deze brandstof?

Uiteraard is een biobrandstof vele malen beter voor het milieu van continu gebruik van fossiele brandstoffen. Echter zit er ook verschil in de soort biobrandstof. Zo zijn er bijvoorbeeld eerste generatie en tweede generatie biobrandstof. Hier zit een wezenlijk verschil tussen, dat wel in het achterhoofd gehouden moet worden.

Voordelen van biobrandstof

Er zijn vele voordelen te noemen voor het gebruik van biobrandstof als toekomstig standaard bio brandstof. Zo is het bijvoorbeeld beter voor het milieu omdat het uit organische materialen gewonnen wordt. Hierdoor is dit renewable, wat aangeeft dat het produceren ervan herhaald kan worden als er vraag naar is. Fossiele brandstoffen hebben dit niet: die raken een keer op. Daarbij komt dat bijvoorbeeld biodiesel (een onderdeel van biobrandstof) goed kan worden gemengd met huidige brandstoffen. Zo kunnen we de verbrandingsmotoren in auto’s stap voor stap steeds schoner maken. Een derde voordeel is de zogenaamde tweede generatie biobrandstof: dit is een soort brandstof die wordt gewonnen uit materiaal dat al eerder een doel heeft gediend. Denk bijvoorbeeld aan frituurvet of afval van veevoer. Producten gebruiken die toch al geproduceerd zijn, is het beste voor het milieu.

Nadelen van biobrandstof

Allicht voel je hem al aankomen: er is ook een eerste generatie biobrandstof. Deze term geldt voor organische materialen die speciaal verbouwd worden met als doel het gebruik voor biobrandstof. Klinkt positief, maar dit betekent dat er grond gebruikt wordt waarop gewassen verbouwd worden die niet voor voedsel gebruikt worden. Op het laatstgenoemde lever je dus in. Het kan zelfs zo zijn dat er speciaal voor de vraag naar deze biobrandstof regenwouden gekapt worden om landbouwgrond beschikbaar te krijgen. En dat is natuurlijk funest voor zowel het milieu als de biodiversiteit.

Biogas of biodiesel?

Biogas is een type biobrandstof. Deze wordt vervaardigd uit het methaan dat vrijkomt bij het afbreken van bacteriën in mest en in afval. Biodiesel is uitermate geschikt om te mengen met huidige fossiele diesels, wat dit een mooie opstap richting een volledig bio brandstof maakt. Echter zit er weer verschil in soorten biodiesel. Zo trekt FAME in de motor water aan, maar is deze goedkoper. HVO is daarentegen zuiverder omdat deze waterafstotend is, maar deze diesel is ook weer prijziger. Het blijft lastig om de perfecte biobrandstof te vinden. Waar we naartoe moeten is het gebruik van tweede generatie biobrandstof. Zo kunnen mens en dier de gewassen eerst gebruiken en worden de resten gebruikt voor brandstof die goed is voor het milieu.

https://www.bredenoord.com/nl/kennis/biobrandstof/

Expert in de plaatsing zonnepanelen

U bent helemaal overtuigd van de voordelen van zonnepanelen en wilt ook uw steentje bijdragen aan het milieu. Daarom wilt u zonnepanelen laten plaatsen, maar door wie? Twijfel niet langer en reken op de experts van SolarPro. Dit bedrijf heeft veel ervaring met de plaatsing van zonnepanelen, voor zowel bedrijven als particulieren. Met hun uitgebreide kennis plaatsen ze uw panelen zo dat ze u verzekerd bent van het hoogste rendement. Hierbij zoeken ze uit welk type zonnepanelen het beste is voor uw dak, de oriëntatie van uw gebouw en ook de grootte ervan. Voor het plaatsen van zonnepanelen nemen zij alles voor hun rekening, van A tot Z. Zo geniet u snel en zorgeloos van het resultaat en een lagere energiefactuur.

Ontvang de beste zonnepanelen voor uw situatie

Voor de experts overgaan tot de plaatsing van zonnepanelen, moet er dus nagedacht worden over de installatie: het type panelen, de omvormers en de beste bevestigingsmethode voor uw panelen. Ook hierbij staan de professionals van SolarPro u te allen tijde bij met advies en praktische hulp. Ze vertellen u graag of de monokristallijne zonnepanelen of net de polykristallijne panelen het best geschikt zijn voor uw situatie. Bij deze experts ontvangt u, ongeacht het type, altijd zonnepanelen van de beste kwaliteit. Zo kiest u bijvoorbeeld voor de plaatsing van SunPower of Qcells zonnepanelen.

Ga voor superieure efficiëntie met de omvormers van SolarPro

Voor de plaatsing van zonnepanelen is het belangrijk om te kiezen voor het juiste type panelen, maar ook voor de juiste omvormer voor de zonnepanelen. Bij SolarPro kiest u uit een enkelfasige of driefasige omvormer. De omvormer van uw zonnepanelen zorgt dat de opgewekte gelijkstroom wordt omgezet naar wisselstroom, die uw huishouden of bedrijf kan gebruiken. Het is dus een essentieel onderdeel. Daarom geniet u bij deze experts van omvormers van de beste kwaliteit die betrouwbaar zijn en superieure efficiëntie bieden. SolarPro geeft u daarbij 12 jaar garantie op elke omvormer voor zonnepanelen. Neem dus snel contact op met deze professionals om de plaatsing van uw zonnepanelen te bespreken.

Waarom kiezen voor het plaatsen van publieke laadpunten?

Heeft u een bedrijf en overweegt u het plaatsen van een of meerdere publieke laadpunten? Goed idee! Dit biedt namelijk heel wat voordelen, voor zowel uw bedrijf als uw klanten en bezoekers. Publieke laadpunten zijn een manier om klanten met een elektrische auto aan te trekken. Omdat ze bij u hun wagen kunnen opladen, zullen ze ook meer tijd doorbrengen in uw winkel of bedrijf. Het plaatsen van publieke laadpunten stimuleert daarbij ook uw werknemers om de stap te maken naar een milieuvriendelijker alternatief voor de gewone bedrijfswagen. Wilt u ook een publiek laadpunt plaatsen? Kies dan voor Charge Pro, de installatiepartner van de toonaangevende New Motion laadpalen.

De kosten van een laadpaal plaatsen voor bedrijven

Voor u een beslissing neemt, wilt u natuurlijk weten wat de kosten om een laadpaal te plaatsen zijn. Deze kosten zijn afhankelijk van de gebruikers. Is het laadpunt enkel voor uw eigen privégebruik bedoeld? Is het een publieke laadpaal voor al uw medewerkers en klanten? Of is de paal voor iedereen toegankelijk? Voor u publieke laadpunten laat plaatsen, geeft Charge Pro u graag een indicatie van de kosten van de laadpaal. Daarbij is het bovendien mogelijk dat u helemaal geen kosten heeft voor het plaatsen van een laadpaal. Als u een laadpunt bij uw bedrijf plaatst en minstens 600 bezoekers per dag en een gemiddelde laadtijd van een half uur heeft, ontvangt u de laadpaal helemaal gratis.

De voordelen van een New Motion laadpaal

U wilt natuurlijk enkel het beste ontvangen als u publieke laadpunten gaat plaatsen. Daarom is het een goed idee om te kiezen voor de laadpalen van New Motion. Dit merk is een echte marktleider met al meer dan 64.000 publieke laadpunten. Al deze laadpunten, inclusief de uwe na plaatsing, zijn eenvoudig te vinden voor gebruikers via de app. Zo vinden elektrische rijders uit heel Europa makkelijk de weg naar uw laadpaal. Bovendien betaalt u geen kosten voor het plaatsen van de laadpaal en voor het onderhoud ervan. Daarnaast ontvangt u een vergoeding van de elektriciteitskosten en heeft u ruimte op het reclamescherm van de paal. Benieuwd naar de mogelijkheden? Bezoek dan snel de website van Charge Pro!