Free Discovery
Image default
Electronica en Computers

Wasmachine reparatie Amsterdam en waarom een wasmachine zich niet vult met water

Wasmachine reparatie Amsterdam legt uit waarom een wasmachine zich niet vult met water

Wasmachines maken het wassen een fluitje van een cent, maar ze kunnen een hele klus zijn als ze niet meer goed werken. Een van de meest voorkomende problemen waar we over horen is een wasmachine die niet met water wordt gevuld.

Wasmachine reparatie Amsterdam heeft een lijst samengesteld met de meest voorkomen problemen bij wasmachines

Dit kan om verschillende redenen gebeuren. We hebben een lijst samengesteld met de meest voorkomende redenen waarom uw wasmachine niet goed wordt gevuld, zodat u kunt achterhalen wat er met uw apparaat gebeurt.

Zorg ervoor dat kranen correct zijn aangesloten

Je zou in staat moeten zijn om slangen uit de achterkant van je wasmachine te zien die zijn aangesloten op kranen voor zowel warm als koud water. Voordat u iets anders doet, moet u controleren of deze kranen zijn ingeschakeld en of de slangen naar het apparaat niet geknikt zijn. Soms is dat alles wat het is, en het kan net zo gemakkelijk zijn als het draaien van deze kranen of het gladstrijken van de slang.

Verstopt inlaatscherm

De slangen voor warm en koud water die naar uw machine leiden, moeten een filterscherm hebben om grote deeltjes die door de leidingen kunnen komen op te vangen. Soms kunnen deze schermen verstopt raken, waardoor het water niet goed kan stromen. Dit is waarschijnlijk de meest voorkomende reden voor een wasmachine die niet met water wordt gevuld.

Gelukkig is het een vrij gemakkelijke oplossing! Het enige wat u hoeft te doen is het water naar het apparaat uitzetten, de slangen losschroeven van de machine en u moet het filterscherm aan de achterkant van het apparaat kunnen zien waar de slangen vastzitten. Verwijder alle vuil dat u op het scherm vindt, maak de slangen weer vast en schakel het water weer in. Hopelijk zorgt dat ervoor dat je wasmachine weer normaal begint te vullen.

Wasmachine reparatie Amsterdam repareert alle merken wasmachines

Defecte waterinlaatklep

Waterinlaatkleppen zijn het deel van de wasmachine dat aangeeft dat het vullen moet beginnen of stoppen. Soms zal deze klep defect raken en niet zeggen dat de machine moet worden gevuld. Het vervangen van dit onderdeel is een vrij eenvoudige oplossing, maar hiervoor is meestal een reparatiespecialist vereist.

Defecte dekselschakelaar

Moderne wasmachines hebben veiligheidsschakelaars die voorkomen dat de wasmachine in werking treedt terwijl het deksel open is. Soms komen deze schakelaars vast te zitten in de open positie en maken de wasmachine denken dat het deksel open is, zelfs als dat niet het geval is. Dit kan een wasmachine maken die niet wordt gevuld met water. Dit zou ook een gemakkelijke oplossing voor een reparatiespecialist moeten zijn.

Defecte waterniveauschakelaar

Moderne wasmachines hebben ook een sensor die aangeeft dat ze moeten stoppen met vullen wanneer het water een bepaald niveau bereikt. Deze sensoren kunnen slecht werken en de wasmachine vertellen dat het waterniveau te hoog is, zelfs als er niets in het apparaat zit. Hierdoor blijft het apparaat gevuld totdat de sensor is bevestigd of vervangen. Dit vereist ook een reparatiespecialist om uw apparaat te bekijken.

In de meeste gevallen komt een wasmachine die niet vult uit op deze gemakkelijk opgeloste problemen. Aangezien wasmachines gespecialiseerde apparatuur zijn, moet u voor de meeste van deze reparaties contact opnemen met uw plaatselijke reparatiespecialist om onderhoud te plegen aan uw apparaat, maar in sommige gevallen kan deze eenvoudig zelf worden gerepareerd.

Als u elk van deze suggesties uitprobeert en uw wasmachine wordt nog steeds niet met water gevuld, bel dan een reparatiebedrijf van het apparaat, zoals wasmachine reparatie Utrecht.

https://witgoedreparatieserviceutrecht.nl