Free Discovery
Image default
Bloemen

De mooiste zomerbloeiers: de calla en dahlia

Het is tijd om de calla en dahlia een plek in je tuin te geven. Je wilt je tuin het hele jaar door zo mooi mogelijk houden. In de warme maanden is dat natuurlijk eenvoudiger dan ’s winters. Maar wist je dat je jouw tuin optimaal kunt indelen voor zomer en winter? Verschillende bloemen kennen verschillende bloeiperiodes. De calla en de dahlia zijn zogenaamde “zomerbloeiers”: deze bloemen zijn op hun mooist tijdens de warme maanden. Ze nu planten in je tuin, betekent dat je komende zomer kunt genieten van een prachtig aanzicht, want dit zijn toch echt wel twee bloemen die niet mogen ontbreken.

Waarom de dahlia en calla de ultieme zomerbloemen zijn

De dahlia en calla behoren tot de ultieme zomerbloemen. Wie wordt er nu niet vrolijk van de aanblik van deze kleurrijke bloemen in de tuin? Deze twee bloemen passen ook perfect bij elkaar. Beide beschikken ze over bonte, zomerse kleuren, maar ze zijn nadrukkelijk anders van vorm. De bolvormige dahlia en de bekervormige calla staan perfect naast elkaar of door elkaar heen. De calla heeft daarbij van nature een grote hoeveelheid groen. Je hoeft dus vrijwel niets bij te planten om te zorgen voor een kleurrijk, maar natuurlijk ogend geheel.

Eenvoudig te planten

Deze twee bloemen zijn eenvoudig te planten, zeker met de bollen van aanbieders zoals Bulbs4you. Of je nu enkele of veel verschillende bollen wilt; het is altijd eenvoudig om je favorieten te kiezen. Per stuk of in grotere aantallen en in verschillende kleuren. Op de verpakking staan de instructies voor het planten. Zo lees je niet alleen of de bollen geschikt zijn voor gebruik in de tuin of in potten/schalen, maar ook hoe je ze moet behandelen voor een optimale groei. Zo kan iedereen eenvoudig zorgen voor een prachtige tuin. Kies Bulbs4you voor een prachtige bloementuin!