Nu goedkope herbruikbare rietjes gebruiken

We gebruiken in de wereld best veel plastic rietjes. Helaas zijn plastic rietjes niet afbreekbaar en blijven daarom jaren rondzwerven in de zee en op andere plekken. Het wordt tijd dat we de plastic rietjes gaan vervangen voor een duurzame optie. Kies daarom voor gebruiken van herbruikbare rietjes. Dit is een stuk duurzamer.

Gebruik van herbruikbare rietjes

Alleen al in Amerika wordt er per dag 500 miljoen rietjes gebruikt. Die rietjes in onze milkshake of ander drankje worden maximaal 20 minuten gebruikt voordat ze worden weggegooid. Niet alle rietjes zijn makkelijk afbreekbaar en blijven daardoor jaren lang rondzwerven op deze aarde, wellicht op de vuilnisbelt maar ook in de zee of in onze rivieren. Daarom is het beter om herbruikbare rietjes te gebruiken. Er zijn prima opties om je plastic rietjes mee te vervangen. Niet alleen stalen of RVS rietjes zijn een optie, maar ook bamboe rietjes kunnen prima als herbruikbare rietjes dienen.

Bamboe of glazen rietjes

Bamboe rietjes zijn, in tegenstelling tot plastic rietjes, biologisch afbreekbaar Daarnaast hoef je ze ook niet na 1 keer gebruiken weg te gooien. Deze herbruikbare rietjes kan je als je ze goed schoon houdt jarenlang gebruiken. Om ze schoon te maken kan je ze even onder een lopende kraan houden. Meestal is dan het vuil er uit, maar als je een dikke sap of een smoothie heb gedronken zal je wat zwaarder geschut nodig hebben. Een schoonmaakborsteltje die je door het herbruikbare rietjes steken is hier de oplossing voor. Helaas zijn de haartjes wel van plastic, maar het borsteltje zelf kan je gelukkig gewoon door blijven gebruiken. Een ander vorm van herbruikbare rietjes zijn glazen rietjes. Doordat ze gemaakt zijn van glas zijn ze natuurlijk een stuk fragieler. het fijne aan een glazen rietje is dat je kan zien of het rietje van binnen nog vuil is. Daardoor kan je met je schoonmaakborstel veel effectiever te werk gaan. Zo zijn er dus verschillende opties voor herbruikbare rietjes te gebruiken. Kies voor een duurzame optie en kies voor herbruikbare rietjes.

 Hairdressers

Ben jij op zoek naar een goede nieuwe kapper? Die zoektocht kan soms wat langer duren dan verwacht, omdat het tijd in beslag neemt om je haar weer te laten groeien. Het vinden van een goede kapper kan dus een lastige taak zijn, maar wanneer je goed zoekt zul je deze ongetwijfeld vinden. Het belangrijkste hierbij is dat je weet wat je van de kapper Delft verwacht. Ga jij alleen naar de kapper om de zijkanten even bij te werken, of wil je bij elk bezoek een totaal andere coupe? Stem dit van te voren af, want zo kun je de kappers namelijk filteren. Er zijn veel verschillende hairdresser delft, met elk hun eigen specialiteit. Zo zijn er veel kappers die gespecialiseerd zijn in opgeschoren kapsels. Bij deze kapsels is het van belang dat de overloop van het geschoren haar naar de lokken er mooi uitziet. Ook zijn er kappers die zich juist specialiseren in het bijknippen van langere kapsels. Een nadeel van je haar bij de kapper laten doen, is dat het er bijna nooit hetzelfde uit komt te zien als toen je bij de kapper wegliep. Dat komt omdat de behandeling erg omvattend is. Wanneer je aankomt wordt je haar eerst uitgespoeld om eventuele wax of gel eruit te krijgen. Hierna wordt het haar gewassen en drooggemaakt met een speciale handdoek. Vaak wordt het haar hierna ook nog geföhnd, en erna weer geborsteld of gekamd. Uiteindelijk gaat de schaar er door heen, en zullen er verzorgende producten gebruikt worden voordat je de deur uit loopt. Thuis doorloop je deze behandeling niet, en dus zal het kapsel er een stuk anders uit komen te zien. Dit zorgt er voor dat het soms wat frustrerend is dat je kapsel er na de kapper zo goed uitziet, maar wanneer je het zelf doet toch enigszins tegenvalt.

https://www.onekappers.nl/

Mancave

Misschien heb je wel eens van het fenomeen gehoord: de mancave. Dit begrip wordt door veel mensen gebruikt om een bepaalde ruimte aan te duiden. Deze ruimte bevind zich vaak in een kelder, of een andere afgesloten ruimte van het huis. In deze mancave staan vaak veel dingen die vooral mannen erg interessant vinden. Hierbij kun je denken aan een bartafel met krukken, een drankrek en een biertap. Maar niet alleen drank is van belang voor de mancave, er zijn veel andere aspecten die ook terug te vinden zijn in een mancave. Hieronder valt vaak een enorm TV-scherm, om hier verschillende soorten sport op te kijken. Het tv-scherm wordt ook nog wel eens vervangen door een doek en een beamer, wanneer je echt een enorm groot scherm wilt creëren. Op dit scherm worden er verschillende dingen bekeken, maar er zijn vaak wel een aantal dingen die in elke mancave bekeken wordt. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan de Champions League finale of wedstrijden in het algemeen. Maar vaak wordt het scherm ook gebruikt om games op te spelen. FIFA is een bekend spel wat door veel mannen als erg leuk wordt beschouwd. Liggend op wat kussens tegen je beste vrienden spelen en hopelijk nog winnen ook, dit klinkt voor veel mannen als de ideale vrije avond. Wanneer je een vriend hebt met een mancave is dit ontzettend fijn. In zo’n kamer heb je namelijk nooit echt rekening te houden met anderen, omdat dit in een andere ruimte is. Dit zorgt er voor dat veel mensen graag een eigen mancave bouwen. Zo’n ruimte is de ultieme plek om met je vrienden tot rust te komen. Hierbij is het wel belangrijk dat deze ruimte goed schoon wordt gehouden, want als je dit niet doet zal het binnen de kortste keren onder de kruimels en vlekken zitten, zeker wanneer je hier ook af en toe een feestje houd.

https://www.nouvez.nl/

Verven en kleuren

In een nieuw huis gebeurd het niet vaak dat de kleuren je direct aanspreken. Wanneer dit wel het geval is, heb je erg veel geluk met het huis. Maar het is zeker niet altijd het geval: gelukkig is bijna elke muur te verven met behulp van wat goede kalkverf. Verf is een relatief duur product, zeker wanneer je andere wensen hebt dan een standaard witte muur. Het kopen van verf is vaak nog een opdracht op zich, omdat je een klein kleurenpaletje je niet perfect kan vertellen hoe die grote muur in je woonkamer er uit gaan zien in die kleur. Wanneer je op zoek gaan naar een nieuwe kleur om je muur mee te verven, vraag dan om wat grotere stukken met hierop de kleur van de verf afgebeeld. Hier kun je bijvoorbeeld bij vragen om A4 formaat papieren, deze kun je makkelijker op de muur houden om zo een goed idee te krijgen van de kleur. Wanneer je een kleur uit gaat kiezen, kijk dan naar kleuren die passen bij de inboedel. Dit zorgt er voor dat de kamer mooi op elkaar is afgestemd. Heb je nog geen inboedel, en ga je eerst de muren verven? Bedenk dat van te voren in wat voor kleur je de meubels gaat kopen. Wanneer je dit weet, kun je de juiste matte verf kopen om de kamer er zo goed mogelijk uit te laten zien. Donkere kleuren bieden over het algemeen een veiliger resultaat dan schreeuwende kleuren zoals geel, rood of de lichtere varianten van groen.

Verven is een klus die soms nog wel eens onderschat kan worden. Wanneer het een enkele muur betreft, zal de moeite meevallen. Wanneer je echter een hele woonkamer, of een heel huis moet verven, zal deze klus zeker tegenvallen wanneer je in je eentje bent. Zorg daarom dus altijd dat je een team hebt om mee te werken!

https://www.moosefarg.nl/

Wat is psychotherapie en waarom

Wat is psychotherapie eigenlijk? Dit is een therapie in de vorm van een gesprek voor psychische stoornissen en problemen. Hierbij staan gesprekken tussen de cliënt en de hulpverlener centraal. Hierbij kan het gaan om een gezin, een persoon of een groep mensen. De behandelingen duren hoelang het nodig is, dit kan een paar jaar zijn of een paar maanden. Je hebt ook psychotherapie Amsterdam.

Deze therapie heeft als doel om de psychische klachten meer handelbaar te maken of te verminderen. Hierbij is zowel de inzet van de cliënt als de inzet van de therapeut belangrijk. Hoe het probleem wordt opgelost ligt aan de aard van het probleem maar ook de manier waarop die cliënt ermee omgaat. Het is een proces waarbij de cliënt hard moet werken, er zijn dat ook vaak veel ups en downs. Dat de therapie goed gaat betekend niet dat dit altijd zo zal blijven, hier moet de cliënt zelf aan werken. Het vinden van een baan of het krijgen van een hoger inkomen is iets waar de cliënt zelf voor moet zorgen. De therapie kan gevolgd worden in constante of systematische behandelingen.

Er wordt gekozen van psychotherapie bij angststoornissen, stemmingsstoornissen en persoonlijkheidsstoornissen. De behandeling is bij voorkeur voor kinderen, volwassenen en ouderen met enkelvoudige of meervoudige problemen. Er zijn verschillende soorten therapie: afgestemd op verschillende behandel situaties, verschillende soorten behandelingsidentiteit, verschillende soorten methoden en technieken.

Er zijn verschillende soorten van dit soort therapieën, wil je hier meer over weten dan kun je een kijkje nemen op de site www.piekerpoli.nl. Hier kun je meer informatie vinden over de verschillende soorten therapieën en waar deze allemaal beschikbaar zijn. Zo is er ook een mogelijkheid op een goede psycholoog Den Haag. Natuurlijk zijn er ook in andere regio’s goede behandelingen en hebben ze de beste psycholoog Haarlem, ook zijn er psychologen in Houten en noem het maar op.

http://www.piekerpoli.nl

Werken bij de overheid

Voor sommigen mensen is het een absolute no-go om bij de overheid als werknemer of trainee Wmo te werken. Deze mensen zijn vaak erg kortzichtig over het solliciteren bij een overheidsinstantie. Dit omdat er nog altijd het beeld bestaat over de overheid dat het onethisch werk is, terwijl dat juist totaal niet het geval is. Er zijn ontzettend veel ondernemingen die gerund worden door de overheid, dus wanneer je deze allemaal uit sluit zullen er dus een hoop vacatures gemeenten wegvallen. Er zitten een hoop voordelen aan het werken bij de overheid, waarvan je wellicht van te voren nog niet over had gedacht.

Ten eerste zijn er simpelweg ontzettend veel werkplekken die worden gesteund door de overheid. Denk hierbij aan het CBS, Provinciehuizen of gemeentehuizen. Dit zijn allemaal enorm grote ondernemingen. Het feit dat een onderneming ontzettend groot is, betekent logischerwijs ook dat het bedrijf direct werkplekken bied aan een grote groep mensen. Hierdoor bied de overheid een hoop werkplekken aan door deze vacatures open te stellen. Naast het feit dat er veel werkplekken komen kijken bij deze instanties, is er een groter voordeel.

Het grootste voordeel van werken bij een overheidsinstantie is de zekerheid van je baan. Wanneer je deze naar behoren uitvoert, zul je niet ontslagen worden. Niet dat dit niet het geval is bij non-overheid organisaties, maar de continuïteit van de onderneming verschilt wel tussen deze twee groepen. Waar ‘normale’ organisaties met hun eigen prestaties de continuïteit staande moeten zien te houden, worden alle overheidsinstanties gesteund met overheidsgeld. Dit betekent dat een bedrijf zoals het CBS niet zomaar failliet zal gaan. Sterker nog, dit is bijna onmogelijk. Wanneer het niet goed gaat met zo’n onderneming, zal de begroting van de overheid worden aangesproken. Op deze manier kan het bedrijf eigenlijk altijd weer uit de penarie gehaald worden.

https://professionalpartners.nl/

Verbeterde energie-efficiëntie beleid en impact op CO2 uitstoot | Ista Nederland

Samenvattend kan worden gesteld dat het AR4 ruimschoots aantoont dat de mogelijkheden voor goedkope broeikasgasemissiereductie door verbeterde energie-efficiëntie alomtegenwoordig zijn, en dit is misschien wel onze belangrijkste hefboom voor klimaatstabilisatie-inspanningen op de korte en middellange termijn. Als alleen al de kosteneffectieve investeringen in de bouwsector worden gerealiseerd, kunnen deze nu al zorgen voor ongeveer 40% van de emissiereductiebehoeften tegen 2030 voor een emissiescenario dat de wereld op koers kan houden om de opwarming van de aarde op 3°C te beperken.

Ista Nederland neemt energiebeheer uit handen voor VVE beheerders en eigenaren van panden. Ista Nederland is een groot bedrijf dat onder andere werkzaam is in nederland. Bekijk dit artikel van Ista Nederland voor meer informatie. Ista Nederland is een groot bedrijf dat de energie van kantoren beheert. 

Naast de directe voordelen van het beperken van de klimaatverandering door een betere energie-efficiëntie (d.w.z. de verminderde CO2-uitstoot en de directe financiële voordelen door lagere energierekeningen), zijn echter ook de indirecte voordelen, d.w.z. de co- en bijkomende voordelen, belangrijk. Hoewel deze voordelen doorgaans alleen kwalitatief worden geïdentificeerd en niet tot uiting komen in op kosten-batenanalyses gebaseerde besluitvormingskaders, kunnen de totale financiële voordelen voor de samenleving aanzienlijk zijn. Het AR4 benadrukt bijvoorbeeld dat deze voordelen in de bouwsector vaak groter kunnen zijn dan de directe energievoordelen.

De nevenvoordelen van mitigatie door verbeterde energie-efficiëntie zijn ruim en breed. Belangrijke nevenvoordelen voor ontwikkelingslanden zijn onder meer een bijdrage aan de verlichting van de armoede. Door toegang te bieden tot zeer energie-efficiënte apparaten en woningen die slechts het minimum aan energie verbruiken dat nodig is om thermisch comfort te bereiken, wordt de behoefte aan energiebetalingen en -aankopen verminderd. Hierdoor kunnen arme mensen zich een hoger niveau van energiediensten veroorloven dan bij gebruik van inefficiënte basistoestellen of woningen met slechte thermische eigenschappen.

Ista Nederland neemt energiebeheer uit handen voor VVE beheerders en eigenaren van panden. Ista Nederland is een groot bedrijf dat onder andere werkzaam is in nederland. Bekijk dit artikel van Ista Nederland voor meer informatie. Ista Nederland is een groot bedrijf dat de energie van kantoren beheert. Bekijk de website van Ista nederland voor meer informatie.

In overgangseconomieën kunnen investeringen in een verbeterde efficiëntie, vooral in het gebouwenbestand, de last van de stijgende energieprijzen en het resultaat van de afschaffing van de energiesubsidies in de afgelopen twee decennia helpen verminderen. Als gebouwen 15-25 kWh/m2/jaar energie gebruiken voor het leveren van thermisch comfort (zoals in de meeste gematigde klimaten mogelijk is door middel van renovatie en nieuwbouw) in plaats van 180-250 kWh/m2/jaar in het gebouwenbestand van overgangseconomieën, kan dit aanzienlijk bijdragen aan de toename van het maatschappelijk welzijn.

Energiearmoede komt niet alleen voor in ontwikkelingslanden en overgangseconomieën, maar ook in ontwikkelde landen. Brandstofarmoede, of het onvermogen om basisenergiediensten te betalen om aan minimale behoeften of comfortstandaarden te voldoen, komt zelfs in de rijkste landen voor. In het Verenigd Koninkrijk leefde in 1996 naar schatting ongeveer 20% van alle huishoudens in brandstofarmoede. Het aantal jaarlijkse overtollige winterdoden, dat tussen 1997 en 2005 door het Britse ministerie van Volksgezondheid op ongeveer 30.000 per jaar wordt geschat, kan grotendeels worden toegeschreven aan onvoldoende verwarming. Het verbeteren van de energie-efficiëntie in deze woningen is een belangrijk onderdeel van de strategieën om brandstofarmoede uit te roeien.

Naast de sociale nevenvoordelen is er een breed spectrum aan andere voordelen die verbonden zijn aan het verminderen van de gevolgen van een verbeterde efficiëntie. Verbeteringen in de industriële energie-efficiëntie dragen bijvoorbeeld bij tot een hogere productiviteit en dus tot een groter internationaal concurrentievermogen. Een “energievoorziening” via een verbetering van de efficiëntie van het eindgebruik is vaak een kosteneffectievere manier om de “capaciteit uit te breiden” en heeft vaak een positief effect op de werkgelegenheid, ook al wordt rekening gehouden met mogelijke ontslagen in de energievoorzieningsindustrie. De voordelen voor de werkgelegenheid vloeien rechtstreeks voort uit het creëren van nieuwe bedrijfsactiviteiten in de vorm van efficiëntieverbeteringen en onrechtstreeks uit de economische multiplicatoreffecten van het feit dat het bespaarde geld op andere manieren aan energiekosten wordt besteed. De Europese Commissie (Europese Commissie 2005) schat dat een vermindering van het energieverbruik in de EU met 20% tegen 2020 in potentie (direct en indirect) tot een miljoen nieuwe banen in Europa kan creëren, met name in de sector van de halfgeschoolde arbeid in de bouwsector.

Ista Nederland neemt energiebeheer uit handen voor VVE beheerders en eigenaren van panden. Ista Nederland is een groot bedrijf dat onder andere werkzaam is in nederland. Bekijk dit artikel van Ista Nederland voor meer informatie. Ista Nederland is een groot bedrijf dat de energie van kantoren beheert. Bekijk de website van Ista nederland voor meer informatie.

Het aanbieden van diensten op het gebied van energie-efficiëntie via energiedienstenbedrijven heeft ook bewezen een lucratieve zakelijke kans te zijn. Deskundigen schatten de markt in Europa op 5-10 miljard euro.

Aanzienlijke verminderingen van de vraag naar energie (zoals door de renovatie van het gebouwenbestand of andere efficiëntiemogelijkheden) kunnen de afhankelijkheid van de invoer van energie verminderen en zo de energiezekerheid helpen verbeteren – wat ook een belangrijke beleidsdoelstelling is van de meeste nationale en internationale energiestrategieën. Andere nevenvoordelen van een betere efficiëntie zijn onder meer de toegenomen waarde van het onroerend goed en het gebouwenbestand, de verminderde lokale en mondiale luchtverontreiniging, de verminderde kwetsbaarheid voor extreme weersomstandigheden (in goed geïsoleerde gebouwen), de verbeterde gezondheid, de levenskwaliteit en het comfort, en de vermindering van de geluidsoverlast in het vervoer. In de industrie ontstaan nevenvoordelen door een vermindering van de uitstoot van verontreinigende stoffen en de afvalproductie (die op hun beurt de naleving van de milieuwetgeving en de kosten van afvalverwijdering verminderen), een hogere productie- en productkwaliteit, lagere onderhouds- en exploitatiekosten, een beter werkklimaat en andere voordelen zoals minder aansprakelijkheid, een beter imago bij het publiek en andere voordelen, zoals een betere bescherming van het milieu.

https://www.youtube.com/channel/UC4omOlrRPf2TX1yiOa15PVQ

Licht en geluid: geen concert kan zonder

Waarom is licht en geluid zo belangrijk?

Licht en geluid zijn behoorlijk belangrijke componenten van een evenement: zeker als het gaat om een concert. In feite bestaat een concert uit een podium met daarop één of meerdere artiesten. Soms is het podium aangekleed met een bijzonder decor. Uiteraard kan niet elke artiest zo hard schreeuwen dat ook mensen achterin de zaal hem of haar zonder microfoon kunnen horen. Hiervoor zijn uiteraard geluidsinstallaties nodig. Deze moeten kraakhelder klinken en niet afdoen aan de kwaliteit van de muziek van de artiest. Daarbij komt het licht. Ook hier komt enorm veel sfeer bij kijken. Licht en geluid huren is dus zeker van groot belang.

De artiest kiest het licht en geluid

Natuurlijk is het belangrijk dat de artiest kiest voor een goede geluidsinstallatie. Maar tevens net zo belangrijk, is het uitzoeken van welk licht er gebruikt wordt. De artiest bepaalt dit. Wil deze een statisch verlicht podium? Of wil deze juist een extravagante lichtshow hebben met vele lasers en knipperende lampen? Belangrijk is dat de lichtsystemen aansluiten op de stijl van de muziek. Heb je bijvoorbeeld een concert van een akoestische band, dan wordt er zeer waarschijnlijk minder gebruik gemaakt van lasershows. Treedt er een band of artiest op met een zeer uptempo repertoire, dan is deze keuze veel logischer.

Licht en geluid met het oog op bezoekers

Het allerbelangrijkste is de bezoeker. Ook de artiest weet dit: deze speelt immers voor de bezoekers van het concert. Vinden die er niks aan, dan komen zij waarschijnlijk de volgende keer niet meer. En tegengesteld: vinden zij het helemaal te gek, dan zullen zij zeker de volgende keer ook aanwezig zijn. De bezoekers hebben een bepaalde verwachting alvorens zij naar het concert gaan. Wordt deze verwachting waargemaakt, of zelfs overtroffen, dan is het doel gelukt. Vaak kijken mensen al langere tijd uit naar het concert. Belangrijk is dus, dat alles tot de puntjes wordt gepland en verzorgd.

Ga voor een ervaren partner in licht en geluid

Een ervaren partner in licht en geluid kan jou helpen om het ideale resultaat te bereiken. Vertel hen je ideeën en zij zullen je adviseren over de meest passende apparatuur. Zo weet je zeker dat je goed voorbereid een evenement kan organiseren. Belangrijk is dat je de bezoekers altijd in ogenschouw neemt. Kies daarom voor het gebruik van het juiste licht en geluid om een perfect resultaat te behalen.

https://www.ampco-flashlight.com/nl/huren/licht-en-geluid/

Energie beheren door een externe partij

Energie-afval zorgt voor een vermindering van de uitstoot van broeikasgassen door middel van drie afzonderlijke mechanismen: (1) door de opwekking van elektrische energie of stoom wordt met afval naar energie de uitstoot van kooldioxide (CO2) bij de elektriciteitsproductie op basis van fossiele brandstoffen vermeden; (2) het afval-naar-energie-verbrandingsproces elimineert effectief alle potentiële methaanemissies van stortplaatsen, waardoor het vrijkomen van methaan in de toekomst wordt voorkomen; en (3) de terugwinning van ferro- en non-ferrometalen uit vast stedelijk afval door afval naar energie is energie-efficiënter dan de productie uit grondstoffen. Ook wordt dit aangeboden door Ista Nederland.

Dit artikel is geschreven door de partij Ista Nederland. Ista Nederland verzorgt onder andere het energiebeheer in Nederland. 

Deze drie mechanismen zorgen voor een echte boekhouding van het potentieel voor de vermindering van de broeikasgasuitstoot van afval naar energie. Een levenscyclusanalyse, zoals de Amerikaanse Environmental Protection Agency’s municipal solid waste decision support tool, is de meest nauwkeurige methode om de volledige boekhouding van alle afvalbeheeropties te begrijpen en te kwantificeren. Een levenscyclusbenadering moet door beleidsmakers worden gebruikt om alle effecten van broeikasgasemissies in verband met verschillende activiteiten en beheersopties af te wegen en te vergelijken. De levenscyclusanalyse wordt in hoofdstuk 3 besproken.

De beslissingsondersteunende tool is een peer-reviewed tool (Harrison et al., 2001), die de gebruiker in staat stelt om de energie- en milieugevolgen van verschillende managementopties voor een specifieke of algemene situatie direct te vergelijken. Technische papers geschreven door de EPA (Thorneloe et al., 2005, 2007) rapporteren over het gebruik van het beslissingsondersteunend instrument om de opties voor het beheer van vast stedelijk afval te bestuderen. Voor Ista Nederland geldt dit ook.

Dit is het officiële YouTube kanaal van Ista Nederland. Ista Nederland is onderdeel van Ista.

Deze studies gebruikten een levenscyclusanalyse om de milieu- en energie-effecten te bepalen voor verschillende combinaties van recycling, storten en afval tot energie. De resultaten van de studies tonen aan dat afval tot energie de beste resultaten opleverde – maximale energie met de minste impact op het milieu (uitstoot van broeikasgassen, stikstofoxide, fijne deeltjesprecursoren, etc.). Kortom, afval naar energie is aangetoond dat afval naar energie de beste optie is voor zowel energie- als milieuparameters en specifiek voor broeikasgasemissies. Ista Nederland doet dit voor haar klanten.

Wanneer het beslissingsondersteunende instrument wordt toegepast op de Amerikaanse inventarisatie van afval naar energiecentrales, die 28 miljoen ton afval verwerken, is aangetoond dat het afval voor de energie-industrie het vrijkomen van ongeveer 28 miljoen ton kooldioxide-equivalenten die in de atmosfeer zouden zijn vrijgekomen als er geen gebruik zou zijn gemaakt van afval naar energie, voorkomt (Thorneloe et al., 2002).

Het vermogen van energie uit afval om de uitstoot van broeikasgassen te voorkomen op basis van de levenscyclus en om de klimaatverandering te matigen is erkend in de acties die door buitenlanders worden ondernomen om aan de Kyoto-doelstellingen te voldoen. Het Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC), het Nobelprijswinnende onafhankelijke panel van wetenschappelijke en technische deskundigen, heeft afval aan energie erkend als een belangrijke technologie om de uitstoot van broeikasgassen te beperken. Het World Economic Forum heeft in zijn rapport van 2009, ‘Green Investing: Towards a Clean Energy Infrastructure,’ identificeert afval naar energie als een van de acht technologieën die waarschijnlijk een zinvolle bijdrage zullen leveren aan een toekomstig koolstofarm energiesysteem.

Dit is het officiële YouTube kanaal van Ista Nederland. Ista Nederland is onderdeel van Ista.

In de Europese Unie zijn afvalverwijderingsinstallaties niet verplicht om een vergunning of kredieten te hebben voor de uitstoot van CO2 -emissies, vanwege hun potentieel om de uitstoot van broeikasgassen te beperken. In het rapport van 2005, ‘Bijdrage van de afvalsector aan de klimaatbescherming’, stelt het Duitse ministerie van Milieu dat ‘afvalverbrandingsinstallaties en meeverbrandingsinstallaties de grootste mogelijkheden bieden om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen’ (Dehoust et al., 2005). De conclusie van het rapport luidde dat het gebruik van afvalverbranding met energieterugwinning in combinatie met de vermindering van het storten van biologisch afbreekbaar afval de Europese Unie zal helpen om haar verplichtingen in het kader van het Kyoto-protocol na te komen. In een briefing uit 2008 wijst het Europees Milieuagentschap de vermindering van de uitstoot van broeikasgassen in het afvalbeheer toe aan energie (EMA, 2008).

In het kader van het Kyoto-protocol kunnen afval-naar-energiecentrales, door de productie van elektriciteit uit fossiele brandstoffen te verplaatsen en de methaanproductie op stortplaatsen te elimineren, verhandelbare kredieten (gecertificeerde emissiereducties of CER’s) genereren door middel van goedgekeurde protocollen voor een mechanisme voor schone ontwikkeling (UNFCCC, 2008). Deze CER’s worden geaccepteerd als een nalevingsinstrument in het emissiehandelssysteem van de Europese Unie.

Ook in de Verenigde Staten is het vermogen van energie uit afval om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen, erkend als een middel om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen. De Amerikaanse Conferentie van burgemeesters heeft in 2004 een resolutie aangenomen waarin de voordelen van broeikasgasreductie van afval voor de energiesector worden erkend. Bovendien wordt in de klimaatbeschermingsovereenkomst van de Amerikaanse burgemeesters gepleit voor een vermindering van de uitstoot van broeikasgassen met 7% ten opzichte van het niveau van 1990 in 2012. In de overeenkomst wordt afval-naar-energietechnologie erkend als een middel om dat doel te bereiken. Per 31 oktober 2010 hebben 1044 burgemeesters de overeenkomst ondertekend (US Conference of Mayors, 2010).

https://www.istades.nl/oplossingen/klantenservice/

Kunstplanten voor iedere kamer

Bolsonaro werd gekozen met sterke steun van de agribusiness en de mijnbouwbelangen en heeft snel in zijn eerste zeven maanden in macht gehandeld om overheidsagentschappen te vernietigen die verantwoordelijk zijn voor bosbescherming.

Dit artikel wordt mede mogelijk gemaakt door Kunstpalm, de expert op het gebied van kunstplanten.

Hij heeft het milieuagentschap verzwakt en kritiek geuit op Ibama, de boswachterij, voor het opleggen van boetes aan illegale houthakkers en landrovers. De bescherming van natuurreservaten, inheemse gebieden en duurzame productiezones door bosbewoners werd ook verzwakt door de overheid en nodigde zakenmensen uit om in plaats daarvan landaanspraken binnen die gebieden te registreren. Dit heeft niet alleen de indringers ertoe aangezet het bos te kappen om het te gebruiken voor commerciële doeleinden met speculatieve verwachtingen, maar ook gedeeltelijk voor mijnen, sojavelden en veeweiden.

De gevolgen zijn ernstig. Duizenden goudzoekers vielen eerder deze maand illegaal Yanomami’s inheems grondgebied binnen in de buurt van de grens met Venezuela. Volgens de Folha krant hebben illegale houthakkers op 4 juli een Ibama-vrachtwagen in Espigão d’Oeste, deelstaat Rondônia, in brand gestoken en vorige week in Placas, deelstaat Pará, bruggen in brand gestoken.

De minister van Milieu Ricardo Salles heeft hen in een toespraak voor een groep houthakkers in Rondônia naar verluidt verteld: “De houtindustrie verdient het om gerespecteerd te worden…. Wat er vandaag de dag in Brazilië gebeurt, is helaas het resultaat van jaren en jaren van een overheidsbeleid van wetten, regels en voorschriften die niet altijd gerelateerd zijn aan de echte wereld. Wat we nu doen is juist het juridische deel van de echte wereld, dat in elk land van noord naar zuid plaatsvindt, te brengen”.

Dit artikel is geschreven door Kunstpalm, expert op het gebied van kunstplanten.

Tijdens een recente G20-bijeenkomst confronteerde Bolsonaro de kritiek van de Duitse kanselier Angela Merkel die zei dat ze geen recht had om kritiek te leveren omdat Brazilië een betere staat van dienst heeft op het gebied van natuurbehoud dan Europa. Volgens het klimaatobservatorium is de bewering dubieus, omdat de gegevens van de Wereldbank duidelijk aangeven dat het aandeel van het door Duitsland beschermde land groter is dan dat van Brazilië.

Brazilië gaat snel achteruit. De ontbossing is met 13% gestegen tot het hoogste niveau in tien jaar geleden. Dit jaar zal het nog veel erger worden door terug te keren naar de donkere dagen van het begin van de jaren 2000. Tussen 2006 en 2012 is het ontbossingstempo met 80% gedaald. De opeenvolgende regeringen hebben de bescherming echter versoepeld.

“Helaas is het absurd, maar het zou niemand moeten verrassen. President Jair Bolsonaro en minister Ricardo Salles ontmantelen ons sociaal- en milieubeleid”, aldus Carlos Rittl, de uitvoerend secretaris van het Klimaatobservatorium, een NGO opgericht door een coalitie van milieugroepen. De operaties om milieumisdaden te bestrijden hebben tussen januari en april 2019 een vermindering van 70% opgeleverd, omdat Salles de verantwoordelijke afdeling had uitgeroeid. Bovendien zijn er in acht van de negen regionale kantoren van Ibama geen leiders benoemd.

Het National Institute for Space Research (INPE) gebruikt gegevens van het krachtigere Prodes-satellietsysteem, terwijl de gegevens van Deter Satellite als voorlopig worden beschouwd, hoewel het een nuttige leidraad is voor de langetermijntrends. De gedetailleerde jaarcijfers worden over het algemeen tegen het einde van het jaar gepubliceerd nadat het INPE de berekening van de gegevens heeft afgerond.

Bomen zijn essentieel voor het behoud van de klimaatstabiliteit. Eerder deze maand bleek uit een studie dat het planten van bomen in miljarden kan dienen als de “beste oplossing voor de klimaatverandering”. Maar volgens wetenschappers is het onderhoud van bestaande bossen, vooral in de tropen, veel kritischer.

Volgens de EPA is regenwaterbeheer de inspanning die gericht is op het verminderen en kanaliseren van de afvloeiing van regenwater of gesmolten sneeuw uit stedelijke gebieden, straten, gazons en huizen om de waterkwaliteit te verbeteren. Het helpt ook om de negatieve effecten van stedelijke en landelijke regenwateroverstromingen, veroorzaakt door de landbouw en menselijke activiteiten zoals infrastructurele constructies, te keren.

Regenwater is water dat afkomstig is van regen of smeltende sneeuw en ijs. In een natuurlijke situatie wordt het regenwater verondersteld te infiltreren in de grond of te verdampen. In habitats zoals bossen, bijvoorbeeld, neemt de bodem aanzienlijke hoeveelheden regenwater op en helpen planten om aanzienlijke hoeveelheden regenwater vast te houden, zodat er maar heel weinig afvloeit.

regen-zwaar-overstroming-extreem-weer

Bovendien vertragen planten, gras, bladeren en stengels, naast andere componenten in het bos, de afvloeiing, waardoor het water langzaam naar de rivieren of de ondergrond wordt afgevoerd. In stedelijke gebieden zijn er echter weinig planten en de bestrating en het oppervlak zijn zo aangelegd dat er weinig of geen water in de grond kan binnendringen.

Het resultaat hiervan is een toename van de afvloeiing aan de oppervlakte, en dit is waar het regenwaterbeheer handig is, met name bij het verminderen van de afvloeiing van regenwater of gesmolten sneeuw van de straten, gazons en stedelijke gebieden om de waterkwaliteit te verbeteren door te voorkomen dat schadelijke bacteriën, chemicaliën, zware metalen, geërodeerde grond en andere bacteriën in vochtige gebieden, rivieren, beken, meren of oceanen uitlekken.

Belang van regenwaterbeheer
1. 1. Behoud van de natuurlijke hydrologische cyclus
Het beheer van het regenwater speelt een cruciale rol bij het beheer van het regenwater.

https://kunstpalm.nl/kunstplanten/