Free Discovery
Image default
Beauty en verzorging

Is mesotherapie effectief voor haarverlies?

Om haar terug te laten groeien is mesotherapie een snelle, pijnloze, niet-invasieve techniek die gedaan kan worden in mouritshuidtherapie.nl. De specialist zal een injectieflacon met medicatie op uw hoofdhuid toedienen om uw haar te revitaliseren en te herstellen. De injectie voedt de haarzakjes en versterkt de haarwortels met plantenextracten, hormonen en vitamines. Enkele van de belangrijkste componenten die worden aangetroffen in medicijnen voor mesotherapie zijn biotine, dextran, minoxidil, finasteride, organisch silicium en nano-peptiden. De term “mesohair” is ook van toepassing op deze behandeling. De opperhuid van je hoofdhuid wordt geïnjecteerd en het medicijn sijpelt langzaam door het bindweefsel naar de diepere lagen. De gezondheid van uw haar wordt hersteld door mesotherapie door de microcirculatie in de hoofdhuid te verbeteren. De voedingsstof wordt in je hoofdhuid geïnjecteerd om de haargroei te bevorderen en te voorkomen dat de haarzakjes samentrekken. Het enige doel van mesotherapie in de beginjaren was het verminderen van ongemak. Later werd het gebruikt voor verschillende dingen zoals haar ontwikkeling, huidverstrakking, het elimineren van fijne lijntjes en vetvermindering.

Hoe succesvol is mesotherapie bij de behandeling van haarverlies?

Het doel van deze behandeling is gebaseerd op de observatie dat hormonale onevenwichtigheden een veelvoorkomende oorzaak van haaruitval zijn. Bijkomende redenen die tot haarverlies leiden, zijn onder meer een gebrek aan voedingsstoffen, stress en een slechte bloedcirculatie rond uw haarzakjes. Bij mesotherapie wordt de oplossing in je hoofdhuid geïnjecteerd, waar het de mesoderm laag stimuleert en de vernieuwing van je haar begint. Het haarverlies veroorzaakt door alopecia areata, alopecia androgenetica, telogeen effluvium en stress alopecia wordt naar verluidt verminderd door mesotherapie. Je bloedcirculatie wordt verbeterd en de groei van haarzakjes wordt gestimuleerd. Als resultaat, het verhogen van het volume van je haar. Mesotherapie remt ook het DHT-hormoon en reguleert mannelijke kaalheid.

Welke negatieve effecten kan mesotherapie hebben?

Na het ontvangen van mesotherapie hebben maar weinig patiënten gemeld dat ze ernstige bijwerkingen hebben ervaren. Er is een zeer kleine kans op negatieve effecten, vooral als u een gerenommeerde kliniek bezoekt. Kleine bijwerkingen zoals misselijkheid, puistjes in de buurt van de injectieplaats, oedeem en jeuk komen echter vaak voor. Zeer weinig gevallen van mesotherapie gaan gepaard met negatieve bijwerkingen. Mesotherapie voor alopecia was het onderwerp van een onderzoek door onderzoekers. Volgens een onderzoek ontwikkelden maar weinig mensen die een mesotherapie behandeling kregen, vlekkerige kaalheid.