Free Discovery
Image default
Auto's en Motoren

De meest zuinige occasions volgens de autodealer in Etten-Leur

Bij het zoeken naar een zuinige occasion wordt het verbruik aangegeven in 1 op … of in het aantal liters per 100 km. In dit artikel wordt het verbruik weergegeven in het aantal liters per kilometer. De informatie wordt je aangeboden door autodealer MV Motive uit Etten-Leur, een expert in de autohandel met meer dan 20 jaar ervaring. Deze autodealer werkt ook als automakelaar en gaat graag voor je aan de slag om een zuinige occasion te vinden die aan jouw wensen voldoet.

Zo ziet de top 5 eruit volgens deze autodealer in Etten-Leur

Er is goed gekeken naar occasions die betaalbaar zijn en naar het daadwerkelijke verbruik. Veel auto’s krijgen wel een verbruikslabel wanneer ze nieuw uitkomen maar deze zijn vaak gebaseerd op testen in tunnels en onder fabrieksomstandigheden. Daarom is de fabrieksweergave van het brandstofverbruik vaak een stuk lager dan in werkelijkheid het geval is.

In dit overzicht is uitgegaan van benzine uitvoeringen. Diesels blijven even buiten beschouwing aangezien deze misschien wel zuiniger zijn maar je met de huidige regels en restricties meestal veel meer geld kwijt bent aan zaken als wegenbelasting.

Klaar voor de top 5?

Nummer 5: Toyota C-HR

We beginnen de top 5 met een SUV van Toyota. De C-HR is fraai vormgegeven en biedt een hoge zit vanuit een luxe uitgeruste cabine. Het is een hybride met een 1.2 Turbo motor naast de elektrische motor. Dat zorgt voor een verbruik van slechts 5.4 liter benzine per 100 km. Erg netjes wanneer je bedenkt dat dit geen kleine auto is.

Nummer 4: Citroën C1

Een van de meest bekende kleine auto’s die je rond ziet rijden. De C1 is prima geschikt voor mensen die vooral in de stad rijden. Met een erg laag gewicht en een verbruik van 5.2 per 100 liter is de C1 erg goedkoop om in te rijden. Hetzelfde geldt overigens voor de Peugeot 107/108 en de Toyota Aygo, wat vrijwel dezelfde auto’s zijn. Let wel op roest, hier zijn deze kleine auto’s vrij gevoelig voor.

Nummer 3: Toyota Prius

Een degelijke, misschien een tikkie saaie auto. De Toyota Prius heeft hybride rijden groot gemaakt door twee belangrijke zaken op vernuftige wijze te combineren. Een laag verbruik, zo rond de 5.4 liter per 100 kilometer, afhankelijk van het bouwjaar, en voldoende ruimte om als gezinsauto te dienen. De ruime Prius is daarmee een goede keuze voor gezinnen die een zuinige auto zoeken voor de jaarlijkse vakantie, die ook geschikt is voor woon-werkverkeer.

Nummer 2: Kia Niro

De Kia Niro is de tweede SUV van het Koreaanse merk, na de Sportage. Dit is echter een hybride en heeft daarmee een veel lager verbruik, ongeveer 5.2 liter per 100 km. Netjes voor een SUV maar de Niro heeft veel concurrentie van andere SUV’s zoals de Nissan Quasqai die een stukje goedkoper is dan de Niro.

Nummer 1: Suzuki Celerio

Dit is de opvolger van de Alto, een auto die je in de jaren ’80 en ’90 met bosjes tegelijk voorbij zag komen. De Celerio is een stuk groter dan zijn voorganger en met een verbruik van 4.7 liter per 100 km is het een van de meest praktische en goedkope auto’s die je als occasion kunt kopen.

Hoe nu verder? De automakelaar helpt!

Nu weet je wat de meest zuinige occasions zijn die je momenteel kunt kopen. Hoe nu verder? Schakel autodealer MV Motive uit Etten-leur in als jouw automakelaar en ze gaan in heel Nederland direct op zoek naar de auto die het beste bij je wensen past. Er zijn ook mogelijkheden voor de financiering van je nieuwe auto. Een oude auto kan ingeruild worden of tijdelijk geschorst zodat je niet voor de kosten op hoeft te draaien. Meer weten over de mogelijkheden? Neem contact op met deze autodealer in Etten-Leur en maak een afspraak.