Free Discovery
Image default
Aanbiedingen

Waarom kinderen meer buiten moeten spelen

Terwijl spelletjes op computers, tablets en telefoons kunnen educatief zijn, is het nog steeds belanrijk dat kinderen ook buiten gaan spelen. Helaas kiezen kinderen steeds vaker voor een scherm. En hoewel ze best binnen mogen zitten met een computerspel, is het ook belangrijk dat je als kind lekker buiten kunt spelen. Hier zijn drie aspecten waarom kinderen ook buiten moeten gaan spelen.

 

Sociaal

Een groot nadeel van binnen achter een scherm zitten is dat kinderen minder sociaal hoeven te zijn. Door veel thuis te zitten en online met vriendjes en vriendinnetjes te spelen, leren kinderen niet meer in het echt communiceren. Oogcontact maken is bijvoorbeeld een belangrijk onderdeel van een hechte band en het wordt steeds spannender wanneer je minder vaak onder de mensen bent. Ook hebben de meeste mensen behoefte aan sociale contacten, het is voor iedereen verschillend hoeveel sociaal contact ze nodig hebben, maar iedereen heeft een bepaalde hoeveelheid sociaal contact nodig om gelukkig te zijn. Als kinderen weinig contact hebben met andere kinderen en veel alleen binnen zitten, is de kans op overgewicht groter omdat kinderen over het algemeen ook makkelijker gaan snoepen.

 

Beweging

Beweging zorgt ervoor dat er stofjes in je lichaam worden aangemaakt waar je gelukkig van wordt. Door lekker buiten te zijn, gaan kinderen ook meer bewegen. Kinderen die altijd alleen maar binnen zitten, lopen op deze manier ook een groter risico op overgewicht. Ook is de kans groot dat buitenspelen kinderen een levenslange hobby geeft. Omdat veel ouderen hun hobby’s opgeven naar mate ze ouder worden en hierdoor meer stress in hun leven ervaren, is het belangrijk om kinderen hobby’s te geven die ze nooit meer willen opgeven.

 

Frisse lucht en natuur

Ook de buitenlucht maakt je gelukkiger. Zonnestralen maken stofjes aan in je lichaam waardoor je een beter humeur krijgt. Je kunt je beter concentreren en je weerstand wordt ook op peil gehouden. Kortom: buiten zijn zet je hersenen op scherp!

In de meeste woonwijken is vaak nog maar weinig natuur aanwezig. Een natuurlijke speeltuin geeft kinderen de kans op toch in de natuur op avontuur te gaan. Dit is een speeltuin waar de obstakels gemaakt zijn van natuurlijke materialen. Dit promoot de ontwikkeling van vindingrijkheid, creativiteit en fantasie. 

 

https://www.yalp.nl/