Free Discovery
Image default
Aanbiedingen

Vier verschillende soorten rollators

Merkt u dat het lopen niet meer zo soepel gaat als vroeger, dit doordat u stabiliteit verliest? Een rollator is een goede oplossing om toch buiten te wandelen of naar de supermarkt te gaan. Er zijn veel verschillende opties als het gaat om rollators. Zo kunt u denken aan een opvouwbare rollator of een lichtgewicht rollator. Bent u nieuwsgierig naar de verschillende soorten en waar u op moet letten? Lees dan verder en kom erachter wat voor u de beste optie is!

 

Lichtgewicht rollator

Er zijn een tal van verschillende rollators, maar welke is nou perfect voor uw wensen en behoeften. Eén van deze rollators is de lichtgewicht rollator. Dit is een goede optie als u merkt dat u niet meer zoveel kracht meer heeft. Deze rollator is namelijk gemaakt van carbon of aluminium, waardoor deze rollators extra licht in gewicht zijn. Hierdoor kunt gemakkelijk de rollator duwen en heeft u dus niet zoveel kracht nodig. Daarnaast zijn deze lichtgewicht rollators opvouwbaar. 

 

Rollator XL

Naast de lichtgewicht is er ook een rollator XL. Dit model is voor de mensen die niet voldoende stabiliteit krijgen van de lichtgewicht rollator. Dit model is ook speciaal ontworpen voor de gemiddeld wat langere en zwaardere mensen. Deze rollators hebben een brede zitting, hoger handvat hoogte dan gemiddeld en een hoger gebruikersgewicht. 

 

Dubbel opvouwbare rollator

De derde soort rollator die we benoemen is de dubbel opvouwbare rollator. Bijna alle rollators zijn tegenwoordig opvouwbaar, maar vaak is dit niet goed genoeg om deze mee te nemen in de auto of op vakantie. Bij deze variant is dat echter geen probleem. Deze modellen kunt u eerst dichtvouwen en daarna nog eens inklappen. Ideaal als u de rollator ergens mee naar toe wilt nemen. 

 

Binnen rollator

Het laatste model wat we benoemen is de binnen rollator. De naam zegt het eigenlijk al. Deze rollator is bedoeld om binnenshuis te gebruiken. Deze modellen zijn speciaal gemaakt voor de wat krappe ruimtes die binnenshuis aanwezig zijn. Deze modellen zijn wendbaarder door de kleinere draaicirkel. 

 

Rollator kopen?

Hebt u uw perfecte soort rollator gevonden en gaat u een rollator kopen? Neem dan is een kijkje op thuiszorgwinkel voor de mogelijkheden. Zij hebben een ruim assortiment aan allerlei verschillende soorten rollators. Zo zit er altijd één bij die voor u gemaakt is. Wilt u zich eerst nog meer informeren? Neem dan telefonisch contact op met één van de medewerkers zij kunnen u een passend advies geven.

 

https://thuiszorgwinkel.nl/