Free Discovery
Image default
Aanbiedingen

Hoe maak je schoenen schoon?

Na een tijdje wandelen met je nieuwe sneakers, zien je sneakers er niet meer zo nieuw uit! Als je er ongeveer een maandje mee hebt gelopen zijn ze van wit naar beige veranderd en dat is best jammer. Je kunt er dan voor kiezen om je over te geven en nieuwe te kopen, maar dat is eigenlijk best wel zonde geld. Er bestaan een paar wondermiddeltjes die jou schoenen er weer nieuw uit kunnen laten zien! In deze blog hebben wij een paar manieren op een rijtje gezet hoe je bijvoorbeeld autry sneakers weer goed uit kunt laten zien.

Leren schoenen

Op leren schoenen zie je veel sneller strepen en krassen. Als je dit wilt schoon maken kun je kout water en blanke azijn gebruiken. Meng het water en de azijn met gelijke hoeveelheden in een emmer en gebruik een oude doek voor het mengsel over leren oppervlak te wrijven. Je kunt ook zelf een biologische schoenenpoets maken. Dit kan je maken door een oude doek nat in een potje soda te dippen, waarna je vervolgens over de slijtplek van de lerenschoen te wrijven. Dep het droog met een droge doek en de schoen is weer zo goed als nieuw!

Stoffen schoenen

Stoffen schoenen zijn nog wel het gemakkelijkst schoon te maken. Heel simpel zou je deze eigenlijk in de wasmachine kunnen gooien, alleen sommige vinden dit toch niet veilig. Dan kan je met een tandenborstel of een soortgelijke borstel en wat afwasmiddel. Doe een beetje afwasmiddel op de tandenborstel en maak de tandenborstel nat met wat warm water. Begin met het schrobben van de schoen tot dat je het gewenst resultaat krijgt. Dan de schoen laten drogen en je kunt er weer mee op pad.

Sneakers

Bij het schoonmaken van bijvoorbeeld autry sneakers kan je het beste met een zachte spons te werk gaan. Ook hier kun je afwasmiddel gebruiken of nog beter ossengalzeep. Maak de borstel vochtig met warm water en voeg de zeep of afwasmiddel toe aan de borstel en begin met het verwijderen van de vlekken. Verwijder het schuim met een doek en laat de sneakers drogen zodat je erna weer mee kunt gaan pronken!

https://tenuedenimes.com/collections/autry-u-s-a