Free Discovery
Image default
Aanbiedingen

Hoe je je houten hekwerk in topvorm houdt

Hoe je je houten hekwerk in topvorm houdt

Een houten hekwerk is een tijdloze en aantrekkelijke manier om waarde aan je huis toe te voegen. Of je nu op zoek bent naar privacy of gewoon wat esthetische aantrekkingskracht wilt toevoegen, een houten Arfman hekwerk is een uitstekende keuze. Maar als je wilt dat het er vele jaren goed uitziet, moet je het goed onderhouden. Hier volgen enkele tips om je houten hekwerk in topconditie te houden.

 

Maak het regelmatig schoon

Houten hekwerk moet regelmatig worden schoongemaakt om het er zo goed als nieuw uit te laten zien. Na verloop van tijd kunnen vuil en viezigheid zich ophopen, waardoor het hek er dof en groezelig uitziet. Gebruik voor het schoonmaken van je hekwerk een milde zeep- en wateroplossing met een zachte borstel of doek. Je kunt ook overwegen om je hek één of twee keer per jaar met een hogedrukreiniger te wassen als het erg vuil wordt. Zorg ervoor dat je niet te veel druk gebruikt bij het elektrisch wassen om het hout niet te beschadigen.

 

Behandel het goed

Je houten hekwerk heeft bescherming nodig tegen de elementen om vele jaren mee te gaan. Dit betekent dat je om de paar jaar (afhankelijk van waar je woont) een beschermende kit moet aanbrengen. De kit fungeert als een barrière tegen vocht en andere schade door het weer, zoals kromtrekken of scheuren van het hout na verloop van tijd. Het is het beste om alle zijden van het hout te behandelen – ook die welke niet naar buiten wijzen – zodat het afdichtmiddel effectief is.  Bovendien moet je regelmatig controleren op tekenen van rot of bederf; als je iets vindt, repareer het dan onmiddellijk voordat het erger wordt.

 

Inspecteer het nauwkeurig

Regelmatige inspecties zijn nodig om ervoor te zorgen dat je houten hekwerk veilig en zeker blijft. Controleer regelmatig op losse spijkers of schroeven die mogelijk zijn losgeraakt door weersomstandigheden of door fysieke impact van dieren of mensen die op de omheiningspanelen duwen. Als ze gevonden worden, vervang ze dan onmiddellijk, zodat ze later geen verdere schade veroorzaken. Zorg er bovendien voor dat er geen kieren zijn tussen de panelen; die kunnen dieren doorlaten, wat het doel van een omheining teniet doet!

 

https://www.arfman.nl/