Free Discovery
Image default
Aanbiedingen

De Basis bij Beleggen: Ontdek Hoe Beleggen Werkt

Ontdek hoe beleggen werkt. Het kan je leven voor goed veranderen. Eerder stoppen met werken. Of minder werken. Het kan dankzij succesvol beleggen. Maar hoe werkt beleggen? Is het niet bijzonder risicovol en alleen voor waaghalzen? Fout. De basis bij beleggen is eenvoudig. Wie bij de basis blijft, kan op de lange termijn rijk worden. 

Dit artikel gaat over de basis bij beleggen. 

De basis bij beleggen: geld maakt geld

De basis bij beleggen is dat geld nog meer geld maakt. Als je vandaag 100 euro investeer tegen 10% rendement, dan heb je twintig jaar een bedrag van 612 euro. En na 30 jaar is dit 1586 euro. Dit is 15x meer dan de originele inleg. 

Nu is 100 euro niet veel. Maar wat als je in totaliteit 100.000 euro kan investeren? Ja dat klopt, na 30 jaar zal je een totaal bedrag van >1.5 miljoen euro hebben. Zeker, hier gaat nog geld vanaf zoals de belasting maar dan behoud je alsnog veel geld. Geld waar je niet voor hoeft te werken. 

Geld maakt geld. Dat is een belangrijke basis bij beleggen. Het is dé reden om te beleggen. 

Je kan talloze aandelen analyseren en proberen de beste te kopen. Maar je kan het ook eenvoudig houden. Je kan investeren in beleggingsfondsen de op de lange termijn gemiddeld 10% rendement geven. En dat zonder tijdsinspanning. 

Wil je succesvol leren beleggen? Volg een van deze beste cursussen voor beleggen. Dit is je eerste verstandige investering die zichzelf terugbetaald. 

De basis bij beleggen: investeren kent risico’s 

Geld maakt geld, dat is de basis bij beleggen. Inherent hieraan is de tweede basis bij beleggen, namelijk die van risico. Beleggen kent risico tot geld verlies. Hoe beter je wordt in beleggen, hoe minder risicovol het wordt. Hier zit wel een “maar” aan. Sommige mensen worden heel goed in beleggen en raken zeer zelfvertrouwd. In dit geval gaan ze te veel risico nemen. Weliswaar bewust. 

Voor ons is de basis bij beleggen: houd het simpel. Neem niet veel risico. Kies voor maximale spreiding. Een voorbeeld hiervan zijn ETF’s, wat staat voor Exchange Traded Funds. Dit zijn beleggingsfondsen. Er zijn duizenden ETF’s, dus niet iedere keuze is de beste. Verdiep je in ETF’s en je zal succesvol worden op financieel vlak. 

De basis bij beleggen: leven van rendement en dividend 

De laatste basis bij beleggen is het leven van rendement en dividend. Het grootste rendement dat geld kan bieden is het hebben van extra tijd. Het is niet zo dat “tijd is geld”, maar het is zo dat “geld is tijd”. Hoe meer geld je hebt, hoe meer vrijheid je kan kopen. 

Stel dat je, na lange tijd beleggen, een totaalvermogen hebt van 500.000 euro. Dit is gemakkelijk haalbaar binnen 20 jaar. In dit geval zou een 5% dividend structureel 25.000 euro jaarlijks inkomen geven (voor belasting). En bij 10% dividend is dat 50.000 euro. 

Wil je leven van rendement en dividend? Bekijk eens dit artikel over de beste ETF’s. Zij kunnen op de lange termijn een gemiddeld rendement van 10% of meer bieden.